Σάλος με νέες συντάξεις: Ποιοι δικαιούχοι δε θα πάρουν κύρια σύνταξη ούτε το 2017

Ποιοι δικαιούχοι δε θα πάρουν κύρια σύνταξη ούτε το 2017;

Στο συρτάρι θα μείνει η κυβερνητική εξαγγελία για έκδοση 63.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων έως το τέλος του έτους.

Με αποτέλεσμα να ανατρέπεται πλήρως όλο το χρονοδιάγραμμα καταβολής έως τον Ιούνιο του 2018 και των εν αναμονή 140.000 κύριων συντάξεων, παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευθεί ποσό 800 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕSΜ για την έγκαιρη απονομή τους.

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», με τους σημερινούς ρυθμούς έκδοσης των συντάξεων, ο στόχος θεωρείται ήδη άπιαστος από τα αρμόδια στελέχη και έχει εγκαταλειφθεί.

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου, «ήρθε» το Μάιο του 2016 και ανέτρεψε τις ζωές όλων των συνταξιούχων.

Τόσο των υποψηφίων, όσο και των τωρινών. Αφενός, προβλέπεται μεγάλη αύξηση στις εισφορές των ασφαλισμένων, αφετέρου οι χαμηλοί συντελεστές αναπλήρωσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, ώστε ένας υποψήφιος συνταξιούχος να διεκδικήσει ένα σεβαστό ποσό σύνταξης για να έχει αξιοπρεπή γεράματα.

Η θλιβερή πραγματικότητα είναι μία. Το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων δεν πρόκειται να πάρει πίσω όσα χρήματα καταβάλλει κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου. Τα δεδομένα του νέου ασφαλιστικού είναι ξεκάθαρα. Oι συντάξεις θα είναι χαμηλότερες συγκριτικά με τις εισφορές που πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Καμία ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών εισφορών!

Εκατομμύρια συνταξιούχοι θα πρέπει να αρκεστούν σχεδόν στο μισό των καταβαλλόμενων εισφορών τους!

Οι απανωτές και επώδυνες μειώσεις που έφερε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλοί εργαζόμενοι που μετά τα 45 τους έτη βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και έντονης ανησυχίας τόσο για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων όσο και για το μέλλον των συντάξεων.

Και τα «ψαλίδια» δεν έχουν τέλος!

Και περικοπές στις συντάξεις, και αυξήσεις στις εισφορές! Η αδικία του νέου συστήματος και τα παράλογα που το ακολουθούν, σε όλο τους το μεγαλείο! Οι αγανακτισμένοι πλέον εργαζόμενοι βρίσκονται απέναντι σε ένα πλήρες αδιέξοδο που τούς οδήγησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ίσως ο κυβέρνηση της Αριστεράς βάζει πάνω από όλους και από όλα τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους. Για να βγουν τα νούμερα (που δεν βγαίνουν!) «θυσιάζει» τους κόπους μιας ζωής εκατομμυρίων ασφαλισμένων. Άραγε, σκέφτηκε ποτέ κανείς τεχνοκράτης ότι οι αυξήσεις στις εισφορές επιβαρύνουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας;

Πού «χάνονται» οι συντάξεις…;

αυξήσεις εισφορών από 14% ως 23% σε αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες
αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
νέα μείωση μέχρι την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ
ψαλίδι ως 6% στα εφάπαξ
περικοπές μέχρι 350 ευρώ μηνιαίως σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Προσοχή:

– από το 2018 και μετά, όσοι υποβάλλουν χαρτιά για σύνταξη θα δουν τεράστιες μειώσεις
– οι νέες συντάξεις υπολογίζονται ως προς το ανταποδοτικό ποσό, με βάση το μέσο όρο μηνιαίων μικτών αποδοχών από το 2002 και μετά
– δεν πρέπει ένας ασφαλισμένος να ξεχνά ότι την τελευταία 7ετία οι μισθοί υποχώρησαν έως και 40%
– οι νέες επικουρικές συντάξεις θα κυμαίνονται από 60 ως 140 ευρώ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει στις συντάξεις και πώς να το αντιμετωπίσετε.