Προσοχή με άφιξη Μακρόν: Από όπου περνά θα απενεργοποιούνται αυτόματα τα κινητά και θα…

Ποιες οι ακρότητες με την άφιξη Μακρόν στην Αθήνα;

Φρούριο θα θυμίζει από σήμερα και μέχρι αύριο το απόγευμα η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας.

Αν και χθες το βράδυ το Γαλλικό Ινστιτούτο, το οποίο θα επισκεφθεί ο Εμάνουελ Μακρόν αύριο, δέχθηκε επίθεση με μπογιές, κίνηση καθόλου τυχαία, ώρες πριν την άφιξη Μακρόν στην Αθήνα, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται κανονικά.

Στους δρόμους αυτό το διήμερο θα βρίσκονται 1.500 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ αναπτυγμένα στην πόλη θα είναι ακόμη κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας.

Επίσης, στους δρόμους θα βρίσκονται στελέχη του ΤΕΕ, και συνοδοί σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών οι οποίοι θα περιπολούν νωρίτερα στα σημεία επισκέψεων και προσέγγισης του Γάλλου πρωθυπουργού. Επιπλέον σε πολλές ταράτσες κτιρίων της πόλης, κοντά σε σημεία διέλευσης της αυτοκινητοπομπής θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, προκειμένου να επιβλέπουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Φυσικά, από όπου περνά ο Γάλλος Πρόεδρος θα γίνει νωρίτερα «αποστείρωση» δρόμων, θα κλείνουν τελείως, ενώ μηχανισμοί εντοπισμού βομβών θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, όπως και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων.

Εκτός από τον έλεγχο πριν, πάντως, θα γίνεται έλεγχος και μετά, καθώς θα υπάρχουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιφορτισμένη με την περίφημη παρατήρηση που θα έχουν το βλέμμα τους… ψηλά, σε μπαλκόνια και ταράτσες καλύπτοντας και τα νώτα του Γάλλου Προέδρου.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούνται έκτακτες και σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με εναλλακτικές διαδρομές για τους πολίτες που είναι αναγκασμένοι να κινηθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος με την σύζυγό του Μπριζίτ θα διαμείνουν στη γαλλική πρεσβεία και οι υπουργοί του και οι επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν στη Μεγάλη Βρετάννια. Οπως έχει γίνει γνωστό για τον Γάλλο Πρόεδρο θα βρεθεί εκτός από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, στην πλατεία Συντάγματος, στην Πνύκα, στο γαλλικό ινστιτούτο και στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σημεία στα οποία, όπως είναι φυσικό, τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Μάλιστα, λόγω των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων του ISIS τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά, αν και δεν υπάρχει κάποια πληροφορία που να ανεβάζει το επίπεδο ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα βρίσκονται και στελέχη των Γαλλικών αρχών ασφαλείας που βρίσκονται στην υπηρεσία του Γάλλου Προέδρου και οι οποίοι μαζί με στελέχη της αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας έχουν κάνει αυτοψία και όχι μόνο μία αλλά πολλές σε κάθε χώρο που θα επισκεφθεί ο Εμανουέλ Μακρόν. Φυσικά, σ’ αυτόν που έγιναν και οι περισσότερες αυτοψίες και πλέον «αποστειρώθηκε» και έκλεισε είναι η Πνύκα, όπου το απόγευμα θα μιλήσει ο Γάλλος Πρόεδρος.

Διαβάστε ποιοι δρόμοι κλειστοί λόγω επίσκεψης Μακρόν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.