Colpo grosso ΣΥΡΙΖΑ με Καμίνη: Γιατί ποντάρουν στον άχρωμο και άοσμο Δήμαρχο

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στον άχρωμο και άοσμο Καμίνη;

Όταν ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Νέου Κέντρου, η ακροδεξιά συνιστώσα της εξαμβλωματικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει (εφημερίδες, διαδίκτυο κ.λ.π.) εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Αθηναίων.

Αντιθέτως ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, τα φιλικά του ΜΜΕ και κάποια παπαγαλάκια του διαδικτύου, σχεδόν εκθείασαν την υποψηφιότητα Καμίνη.

Η εξήγηση γιατί ο Τσίπρας “διαλέγει” Καμίνη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς και ο Καμμένος την πολεμά με λύσσα είναι απλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στον Καμίνη, γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να συνεργαστεί πολιτικά με την Φώφη, τον Θεοδωράκη ή τον Ανδρουλάκη– που εμφανίζονται (μέχρι στιγμής) ως οι πιο πιθανοί διεκδικητές της ηγεσίας του Κέντρου.

Αντιθέτως ο Καμμένος όπως με μανία όλο το προηγούμενο διάστημα υπονόμευσε με προβοκατόρικο τρόπο τα όποια πιθανά ενδεχόμενα συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, και επειδή γνωρίζει πως μόνο με τον Καμίνη μπορεί (θεωρητικά) να τα βρει ο Τσίπρας, θα συνεχίσει να επιτίθεται μέσω των γνωστών εξαπτέρυγών του στον δήμαρχο Αθηναίων.

Υπάρχει όμως και ακόμη ένας λόγος, ίσως και ο πιο σοβαρός, που ο Τσίπρας “διαλέγει” Καμίνη.

Θεωρείται βέβαιο πως ο άχρωμος και άοσμος Δήμαρχος Αθηναίων, παρότι τον επέλεξε πριν από μερικά χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου (σε άλλη εποχή όμως, προ Μνημονίων και Χρεοκοπίας), λειτουργεί αποκρουστικά στο πολιτικό DNA του σκληρού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, ή ότι απέμεινε τέλως πάντων από αυτόν.

Έτσι ο Τσίπρας και οι επιτελείς του θεωρούν πως μια πιθανή επικράτηση Καμίνη θα προκαλέσει μαζική μετακίνηση όλων αυτών των σκληρών Πασόκων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν θα συμβεί εάν στην ηγεσία του νέου Κέντρου είναι κάποιος εκ των υπολοίπων υποψηφίων.

Γι αυτό και ήδη η υποψηφιότητα Καμίνη θεωρείται “καμένη”.

Αφού η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και όσων βλέπουν με θετικό μάτι την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που φιλοδοξεί να ηγεμονεύσει της Κεντροαριστεράς, πνέουν μένεα κατά του Τσίπρα.

Και παρά το τεράστιο “σπρώξιμο” υπέρ του Δημάρχου με το ανύπαρκτο έργο που θα επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα από περίεργα αλλά πανίσχυρα λόμπι του εξωτερικού αλλά και κάποιους σκοτεινούς εγχώριους νταραβερτζήδες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!