Τραγικό τέλος για 55χρονο επιχειρηματία στα Σφακιά: Πώς έγινε το κακό, μοιραία γραφειοκρατία

Πώς έχασε τη ζωή του ένας 55χρονος επιχειρηματίας στα Σφακιά;

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 55χρονος Χανιώτης επιχειρηματίας, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο ενώ ήταν σε δύσβατη περιοχή στα Σφακιά, καθώς είχε πάει για κυνήγι.

Ειδικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στη δύσβατη περιοχή «Τση Γρας ο Σωρός», σε υψόμετρο περίπου 2.300 μέτρων, όταν τα άτομα που ήταν μαζί του κάλεσαν σε βοήθεια.

Η γραφειοκρατία στην κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, αλλά και η δυσκολία προσέγγισης του σημείου από αέρος, λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε, στοίχισαν τελικά τη ζωή ενός ανθρώπου, καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών να τον μεταφέρουν σε χαμηλότερο σημείο ώστε να τον παραλάβει ελικόπτερο, ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Για το περιστατικό που σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 σήμερα το πρωί ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες ο φίλος του 55χρονου επιχειρηματία που είχαν πάει μαζί για κυνήγι.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Ανώπολης Σφακίων με 4 άνδρες αλλά και άνδρες από την Π.Υ Βρυσών που ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό.

Λίγο πριν τις 4 τον άτυχο άνδρα παρέλαβε ελικόπτερο από την Ανώπολη και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, χωρίς τις αισθήσεις του.

Όταν έφθασαν στο Νοσοκομείο Χανίων, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Φως στα αίτια του θανάτου θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Τση Γρας Σωρός

Τση Γρας ο Σωρός (ο Σωρός της Γριάς) με υψόμετρο 2331 μέτρα είναι μία από τις ψηλότερες και πλέον εντυπωσιακές κορφές της Σφακιανής Μαδάρας.

Βρίσκεται στην περιοχή των Σορών που είναι τρεις όμοιες κορφές που λόγω του ιδιαίτερου κωνικού τους σχήματος με κλίση 30 μοιρών σε όλη τους την έκταση μοιάζουν με τεράστιους σωρούς από χαλίκι.

Ο ψηλότερος από όλους είναι ο Μέσα Σωρός, ακολουθεί δεύτερος Τση Γρας ο Σωρός και τρίτος και χαμηλότερος ο Ασκυφιώτικος Σωρός. Βρίσκεται στο κέντρο των Λευκών Ορέων ανάμεσα στις περιοχές Του Παυλιά τα Χάλαρα και Μαύροι Λάκκοι, στην περίφημη Ορεινή Έρημο της Σφακιανής Μαδάρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.