Νέο κανόνι στην αγορά: Ποια γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων στο σφυρί

Ποια γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων βάρεσε κανόνι;

Ο κλάδος του αυτοκινήτου είναι ένας από τους τομείς που πλήττονται εν καιρώ οικονομικής κρίσης.

Κατά καιρούς γνωστοί επιχειρηματίες του χώρου όπως ο Σπύρος Παζαρόπουλος γνωστός για την αντιπροσώπευση της Volkswagen στην Ελλάδα, ο Παναγιώτης Δάβαρης της Hyundai Hellas ή ο Αλέξανδρος Μανιατόπουλος (Renault – Porsche) – και όχι μόνο, αντιμετώπισαν κλυδωνισμούς στην επιχειρηματική τους διαδρομή.

Μία ακόμα επιχείρηση βρίσκεται στο στόχαστρο, προερχόμενη από τον κλάδο του αυτοκινήτου. Σε πλειστηριασμό βγαίνουν σήμερα οι εγκαταστάσεις της εταιρείας εμπορίας και επισκευής BMW και MINI, Athens Car A.E.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι εξουσιοδοτημένος επισκευαστής και πωλητής μεταχειρισμένων αλλά και καινούργιων αυτοκινήτων και είναι μέλος του επίσημου δικτύου της BMW Hellas με έδρα την Ηλιούπολη.

Επί της ουσίας ο κύριος τομέας δραστηριοποίησης είναι η διάθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων BMW και MINI, ενώ λειτουργεί και ως διανομέας καινούργιων οχημάτων τα οποία διαθέτει σε όποιον πελάτη επιθυμεί να αγοράσει κάποιο, χωρίς ωστόσο να διαθέτει απόθεμα νέων αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, το Μάιο, η ALPHA BANK προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση των εγκαταστάσεων της επιχείρησης για οφειλές ύψους 380 χιλ. ευρώ.

Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγεια γκαράζ, χώρους επισκευής οχημάτων καθώς και γραφεία.

Η ακίνητη περιουσία της Athens Car κατασχέθηκε έναντι 230 χιλ. ευρώ και βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς που ανέρχεται στα 852 χιλ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία εμφανίζει σημαντικό ύψος οφειλών όπως κατασχέσεις επιταγών συνολικής αξίας 1,9 εκατ. ευρώ, διαταγές πληρωμής 655 χιλ. ευρώ, ενώ σε διαδικασία πλειστηριασμού έχουν τεθεί 4 ακίνητα στοιχεία της για οφειλές 2 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία που βγαίνουν σε πλειστηριασμό αναλυτικά είναι:

-οριζόντια ιδιοκτησία δευτέρου υπογείου έναντι 140 χιλ. ευρώ
-οριζόντια ιδιοκτησία ισογείου έναντι 660 χιλ. ευρώ
-δώμα έναντι 52 χιλ. ευρώ

Ο πλειστηριασμός διενεργείται από το Ειρηνοδικείο Αθηνών σήμερα το μεσημέρι.

Πτώση 66,9% στην αγορά αυτοκινήτου στον καιρό της κρίσης

Χαρακτηριστικό της εικόνας που παρουσιάζει η αγορά είναι το ποσοστό πτώσης που ανέρχεται στο 66,9% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σχέση με το μέσο όρο που παρουσίαζε προ κρίσης και συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα από το 2000 έως και το 2009. Το συγκεκριμένο στοιχείο προκύπτει από την έκθεση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Σημειώνεται πάντως ότι συνολικά, στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 6,2% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2016, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.