Ανατροπή με δημοσκόπηση Marc: Πρώτος με τρελή διαφορά. Ποιος νέος Πρωθυπουργός [πίνακας]

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Marc;

Τι έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση της Marc για τους πολιτικούς συσχετισμούς; Η επικοινωνιακή προσπάθεια που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα η Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να εξαντλεί τα όριά της.

Τα χαρτιά της παροχολογίας και των ταξικών χαρακτηριστικών που επιχειρήθηκε να δοθούν στη φθινοπωρινή πολιτική αντιπαράθεση μοιάζουν ανίσχυρα να αποφέρουν νέα δημοσκοπικά οφέλη και να ανατρέψουν τους διαμορφωμένους συσχετισμούς.

Ετσι, στις επτά εβδομάδες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη μέτρηση της Marc, η εκλογική συμπεριφορά των πολιτών παρουσιάζει οριακές μεταβολές.

Κι αυτό καθώς οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να βαθμολογούν με έντονα αρνητικό τρόπο την κυβέρνηση, διατηρώντας τη διψήφια ποσοστιαία διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίζει μεν ελαφρά κάμψη, αλλά εξακολουθεί να κινείται σε ρότα αυτοδυναμίας.

Στη νέα δημοσκόπηση της Marc που διενεργήθηκε για το «ΘΕΜΑ» το διάστημα 20-25 Οκτωβρίου, η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 10,4 εκατοστιαίες μονάδες, οι οποίες γίνονται 12 ή και 14 μετά την αναγωγή των αναποφάσιστων και εν γένει της αδιευκρίνιστης ψήφου που κινείται σε υψηλά επίπεδα και παρουσιάζει μικρές ανοδικές τάσεις.

Η υπεροχή, ωστόσο, της Ν.Δ. τόσο στα ποσοτικά όσο και στα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης δεν αφήνει περιθώρια για να βρουν πραγματικό έρεισμα οι ελπίδες των κυβερνώντων, καθώς τρεις στους τέσσερις που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι η πορεία της κυβέρνησης δεν κινείται σε θετική τροχιά.

Μάλιστα, αρνητική βαθμολογία βάζει στους κυβερνώντες και η πλειοψηφία (52,8%) όσων στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.