Ανατροπή στην υπόθεση Λεμπιδάκη: Ποιοι οι Ρώσοι που εμπλέκονται στην απαγωγή. Ποια η σχέση τους

Ποιοι οι Ρώσοι που εμπλέκονται στην απαγωγή του Λεμπιδάκη;

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο άνθρωπος που για 6 μήνες κρατούνταν όμηρος επέστρεψε στην οικογένεια του υγιής, από εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούν όλες τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που διαθέτουν προκειμένου να λύσουν το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης απαγωγής.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν συνεχώς νέα δεδομένα γύρω από την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Αυτή την φορά, τα νέα στοιχεία αφορούν την εμπλοκή δύο Ρώσων μετά και την κατάθεση ενός εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Όπως αποκαλύπτει ο κατηγορούμενος, «εμένα με έβαλε στην ιστορία ένας Ρώσος και σε κάποιο από τα από τα δυο κρησφύγετα που είχα πάει υπήρχε ένα καλάσνικοφ που δεν ήταν δικό μου. Αυτός με άλλαζε αλλά ίσως ερχόταν και άλλο άτομο για την φύλαξη».

Όπως αναφέρει o 45χρονος αγρότης από τον Πρινέ Ρεθύμνου, ο οποίος ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχε αναλάβει χρέη φρουρού στα κρησφύγετα που κρατούσαν οι απαγωγείς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη στην κατάθεσή του είπε πως «τότε ένας γνωστός μου άνδρας Ρωσικής καταγωγής τον οποίο έλεγα εγώ με το όνομα Γιάννη και είχε δουλέψει για μένα στο παρελθόν ως εργάτης, με προσέγγισε λέγοντάς μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον άλλον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα».

Ο άνδρας περιγράφει πως ήταν τα κρησφύγετα, αλλά και τις στιγμές που πέρασε με τον «φυλακισμένο» Μιχάλη Λεμπιδάκη. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «στο δωμάτιο που φυλάγανε τον κύριο Μιχάλη υπήρχε όπλο -τύπου καλάσνικοφ όχι δικό μου, αλλά μου το είχαν δείξει για να ξέρω που είναι και μήπως κάπου μου χρειαστεί.

Ο κύριος Μιχάλης ήταν δεμένος με κάποια αλυσίδα, εγώ τον έβρισκα πάντα έτσι. Εκείνος πήγαινε σε μια χημική τουαλέτα που ήταν στο δωμάτιό του».

Η εμπλοκή των Ρώσων

«Ομολογώ τη συμμετοχή μου στην απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη Μιχαήλ. Στην απαγωγή δεν μπήκα από την αρχή, αλλά δεκαπέντε με είκοσι ημέρες μετά.

Τότε ένας γνωστός μου άνδρας Ρωσικής καταγωγής τον οποίο έλεγα εγώ με το όνομα Γιάννη και είχε δουλέψει για μένα στο παρελθόν ως εργάτης, με προσέγγισε λέγοντάς μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον άλλον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα. Εγώ δελεάστηκα από την πρότασή του και δέχθηκα.

Τότε κάποιο βράδυ ήρθε από το σπίτι μου αυτός ο Γιάννης από κοινού με το άλλο άτομο πιθανό από τη Ρωσία και μου πρόσφερε 100.000 ευρώ, για να προσέχω τον Λεμπιδάκη», είπε στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος, που δίνει νέο στοιχείο για τις έρευνες.

Με καλάσνικοφ στα κρησφύγετα

«Η συμφωνία μας ήταν να πηγαίνω να μένω σε χώρο που τον κρατούσαν και να του δίνω φαγητό, να προσέχω αν κάτι χρειαστεί και να έχω το νου μου. Συμφώνησα και ξεκίνησα τη φύλαξή του.

Πήγαινα από τον Απρίλιο μέχρι και πριν ενάμιση μήνα, κάποιες ημέρες και τον έβλεπα. Στο δωμάτιο που φυλάγανε τον κύριο Μιχάλη υπήρχε όπλο -τύπου καλάσνικοφ όχι δικό μου, αλλά μου το είχαν δείξει για να ξέρω που είναι και μήπως κάπου μου χρειαστεί.

Ο κύριος Μιχάλης ήταν δεμένος με κάποια αλυσίδα, εγώ τον έβρισκα πάντα έτσι. Εκείνος πήγαινε σε μια χημική τουαλέτα που ήταν στο δωμάτιό του και εγώ τον φρόντιζα….

….Ερχονταν κάποια άτομα που έφερναν φαγητό και για εμένα και για τον κύριο Μιχάλη εγώ το έπαιρνα χωρίς να τους δω και το πήγαινα να το φάμε. Τις φορές που κουβεντιάζαμε με τον κύριο Μιχάλη με έλεγε «παππού».

Ψυχολογικά δεν ήταν καλά ο Λεμπιδάκης

Ο κατηγορούμενος αναφέρεται στην κατάθεσή του και στην ψυχολογία του επιχειρηματία που είχε διακυμάνσεις, «Ο ίδιος δεν ήταν πάντα καλά ψυχολογικά και εγώ καθόμουν και τον άκουγα να μου λέει τα παράπονά του για να ξεσπάσει γιατί με τον καιρό τον συμπόνεσα.

Οι εντολές μου ήταν να φοράω κουκούλα και γυαλιά ηλίου και να μην τα βγάζω καθόλου για να μην με δει στο πρόσωπο, έτσι και έκανα.

Ερχονταν κάποια άτομα που έφερναν φαγητό και για εμένα και για τον κύριο Μιχάλη εγώ το έπαιρνα χωρίς να τους δω και το πήγαινα να το φάμε.

Τις φορές που κουβεντιάζαμε με τον κύριο Μιχάλη με έλεγε «παππού».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.