Υπόθεση Λεμπιδάκη: Με ποιον απαγωγέα ήρθε κοντά ο επιχειρηματίας. Ποια η έξυπνη κίνηση

Με ποιον απαγωγέα ήρθε κοντά ο Λεμπιδάκης;

Όσο προχωρά η έρευνα της Αστυνομίας για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής κι όσο μαθαίνουμε λεπτομέρειες για την πολύμηνη κράτηση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, τόσο μένουμε έκπληκτοι με τη γενναιότητα, την ψυχραιμία αλλά και το ένστικτο επιβίωσης που επέδειξε ο επιχειρηματίας όλο αυτό το διάστημα.

Μια ασήμαντη ίσως λεπτομέρεια καταθέτουμε εδώ, από την οποία όμως μπορείς να καταλάβεις πολλά:

Ο Ρωσοπόντιος που ήλθε στην Κρήτη στις 18 του περασμένου Σεπτέμβρη από τη Θεσσαλονίκη κι έμελε να είναι ο τελευταίος δεσμοφύλακας του επιχειρηματία είχε πάρει σαφείς οδηγίες από τους εντολείς του.

Πρόσεξε – του είπαν- δεν πρέπει, όχι μόνο τα χαρακτηριστικά σου να μη δει ο Λεμπιδάκης, αλλά ούτε και το χρώμα του δέρματος σου!

Γι’ αυτό άλλωστε όσο διάστημα βρισκόταν μαζί με τον επιχειρηματία στο χώρο της μάντρας αυτοκινήτων, το πρόσωπο του ήταν καλυμμένο με κουκούλα.

Κάποια στιγμή, μετά τις πρώτες μέρες κι όταν αιχμάλωτος και δεσμοφύλακας ήλθαν πιο κοντά, σε κάποια στιγμή η κουκούλα του φύλακα κατέβηκε χαμηλά και φάνηκε το φρύδι του.

Αυτόματα τότε ο Λεμπιδάκης σηκώθηκε και με τα χέρια του ανασήκωσε την κουκούλα, καλύπτοντας εκ νέου το πρόσωπο του με το ύφασμα, προκειμένου να μην διανοηθεί ούτε στιγμή ο φρουρός πως διέκρινε ο ίδιος κάποια από τα χαρακτηριστικά του!

Ακόμα και 6 μήνες μετά, ο Λεμπιδάκης έδειχνε με την συμπεριφορά του, πόσο έξυπνος ήταν και πόσο προσπαθούσε να αυτοπροστατευτεί ακόμα κι από λάθη των ίδιων των απαγωγέων, που όμως μπορεί να έκριναν τη ζωή του!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.