Βόμβα: Στα χέρια Τσίπρα η παραίτηση Μουζάλα. Γιατί αποχωρεί ο υπουργός

Γιατί υπέβαλε την παραίτησή του στον Τσίπρα ο Γιάννης Μουζάλας;

O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας φέρεται να έθεσε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Πληροφορίες θέλουν να εξελίχθηκε ένας έντονος διάλογος μεταξύ του Γιάννη Μουζάλα και μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία κατηγορούσαν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό. Δεν έχει διακριβωθεί αν μεταξύ των επικριτών του κ. Μουζάλα ήταν μέλη της κίνησης των 53 του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτήν την εξέλιξη, τη διαχείριση του Μεταναστευτικό αναμένεται να αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, με το υπουργείο Εσωτερικών να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο.

Η υποβολή της παραίτησης του Γ. Μουζάλα συνδέεται με τη φημολογία που τον θέλει να προτείνεται από την κυβέρνηση για τη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης.

Ο Γ. Μουζάλας σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε να εννοηθεί ότι έχει θέσει την παραίτησή του στα χέρια του πρωθυπουργού καθώς προτίθεται να διεκδικήσει τη θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Θέση για την οποία τον πρότεινε η Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 15/11 θα έχει δημιουργηθεί μία πρώτη short list με αυτούς που διεκδικούν την θέση και η τελική επιλογή θα γίνει τον Μάρτιο του 2018.

Ο Γιάννης Μουζάλας θέλει να διεξάγει κάποιου είδους καμπάνια σε όλη την Ευρώπη για την προώθηση της υποψηφιότητάς του και πιθανότατα αυτή η βούλησή του είναι που καθιστά δύσκολη τη διατήρηση του υπουργείου.

Πάντως από το μέγαρο Μαξίμου υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Μουζάλα επί του παρόντος.

Στο επίκεντρο της κριτικής από τα μέλη της τάσης των «53+» βρέθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μουζάλας που, ούτως ή άλλως αποτελεί συνήθη στόχο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε πυρά από τα μέλη της τάσης, τόσο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη δημιουργία δομών φιλοξενίας, όσο και για την καθυστέρηση στην αποσυμφόρηση των νησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση κλιμακώθηκε με τον Γ. Μουζάλα να απαντά σε υψηλούς τόνους.

Σύμφωνα με πηγές, ο Υπουργός έφτασε μέχρι του σημείου να θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού. Πηγές, πάντως, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αρκέστηκαν στο «ουδέν σχόλιο» εις ότι αφορά τα σενάρια παραίτησης, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Μουζάλας έχει προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου την προσεχή Τετάρτη (σ.σ. και άρα παραμένει, κανονικά, στα καθήκοντά του).

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στόχος παραμένει η βελτίωση της διαβίωσης των προσφύγων καθώς και η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

Τέλος, κατεγράφη η ανάγκη του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπουργείων, καθώς η Ελλάδα σηκώνει στους ώμους της ένα πολύ μεγάλο φορτίο.

«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Μουζάλα», δηλώνουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες διαψεύδουν πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να έχει υποβάλει την παραίτησή του.

Η φήμη πήρε διάσταση μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Συνοδεύτηκε από πληροφορίες -που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν- ότι μέρος των αρμοδιοτήτων που κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Μουζάλας θα αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ άλλες αρμοδιότητες θα ανατεθούν στον υπουργό Εσωτερικών

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.