Σάλος με πασίγνωστη μάρκα αυτοκινήτων: Ανακαλεί όλα τα αυτοκίνητά της από το 2014 και μετά, ποια είναι

Ποια μάρκα ανακαλεί όλα της τα αυτοκίνητα;

Η Nissan ανακάλεσε 1,2 εκατ. αυτοκίνητα στην Ιαπωνία, καθώς αυτά δεν ελέγχθηκαν από εντεταλμένους τεχνικούς πριν εγκαταλείψουν το εργοστάσιο.

Η ανάκληση αφορά όλα τα μοντέλα της Nissan που έχουν πουληθεί από το 2014 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το Reuters, τα αυτοκίνητα δεν ελέγχθηκαν δεόντως πριν παραδοθούν από το εργοστάσιο στις αντιπροσωπείες.

Ο Hiroto Saikawa, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είπε ότι θα ερευνήσει για ποιο λόγο τα αυτοκίνητα δεν επιθεωρήθηκαν και ότι θα μισθώσει τρίτη εταιρεία για να ερευνήσει περεταίρω το θέμα.

«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το πλαίσιο ταξινόμησης και τις διαδικασίες, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι μπορούμε να είμαστε ή πόσο νέα στελέχη είμαστε», δήλωσε ο Saikawa σε συνέδριο στο Reuters. «Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πελάτες μας».

Εκτός από τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων που έχουν παραδοθεί ήδη σε καταναλωτές, η ανάκληση επηρεάζει επίσης 60.000 αυτοκίνητα που αποθηκεύτηκαν στα διάφορα εργοστάσια και στους αντιπροσώπους της εταιρείας γύρω από την Ιαπωνία.

Το θέμα τέθηκε για πρώτη φορά στην προσοχή των αυτοκινητοβιομηχανιών από το υπουργείο Χωροταξίας, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας ύστερα από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Επί του παρόντος, δεν είναι σαφές εάν οι επιθεωρήσεις ασφάλειας ήταν άκυρες λόγω ατυχούς επίβλεψης ή αν ήταν σκόπιμη πράξη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.