Χαμός με Σαββίδη: Στον αέρα το deal με το Έψιλον, τρίβει τα χέρια του ο Φουρθιώτης

Tι συμβαίνει με Σαββίδη και Έψιλον;

Χαµηλό βαροµετρικό επικρατεί τις τελευταίες ηµέρες στο ευρύτερο περιβάλλον όπου λαµβάνουν χώρα οι διεργασίες ολοκλήρωσης της αγοραπωλησίας του τηλεοπτικού σταθµού «Ε» από τον επιχειρηµατία Φίλιππο Βρυώνη στον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη (φωτ.).

Αν και εδώ και αρκετές ηµέρες έχουν εγκατασταθεί στο κανάλι οι άνθρωποι του νέου ιδιοκτήτη, κανείς δεν υποτιµά το γεγονός ότι αυτή την εβδοµάδα φούντωσε η φηµολογία που ήθελε τους κ. Βρυώνη και Σαββίδη να τινάζουν στον αέρα τη συµφωνία. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές, δεν επιβεβαιωνόταν η σχετική φηµολογία.

Απεναντίας, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν πολύ πιθανόν να έχουν ολοκληρωθεί τα τυπικά µέχρι τα τέλη ∆εκεµβρίου. Πάντως, αυτό έρχεται να διαψευστεί από το γεγονός ότι µέχρι και χθες δεν υπήρχε καµία κινητικότητα σε σχέση µε τη στελέχωση του καναλιού από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη.

Το γεγονός αυτό εκ των πραγµάτων δηµιουργεί ερωτήµατα και προβληµατισµό στον Φίλιππο Βρυώνη, που δείχνει διατεθειµένος (πλέον) να διατηρήσει υπό την ιδιοκτησία του το «Ε.

Με βάση τα παραπάνω, η επόµενη εβδοµάδα χαρακτηρίζεται «ιδιαιτέρως κρίσιµη», αφού θα κρίνει εν πολλοίς αν θα προχωρήσει ή όχι το deal. Αξίζει, δε, να σηµειωθεί ότι ο µόνος που έχει αποµείνει να δείχνει έµπρακτο ενδιαφέρον για την επιτυχή έκβαση των διαβουλεύσεων ανάµεσα στον πρώην και τον νυν µέτοχο του «Ε» είναι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαµπουράρης, ο οποίος, όπως έχουµε αποκαλύψει από την πρώτη στιγµή, έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειµένου να έρθουν κοντά οι δύο επιχειρηµατίες.

Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έχει διαµηνύσει και προς τις δύο πλευρές ότι ο κ. Τσίπρας επιθυµεί την όσο το δυνατόν πιο άµεση ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας. Σε επίπεδο τώρα προσώπου-συνδέσµου ανάµεσα στο Μαξίµου, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Φίλιππο Βρυώνη, έχει πέσει στο τραπέζι το όνοµα της δηµοσιογράφου Αµαλίας Κάντζου.

Πάντως, καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις τόσο του Φίλιππου Βρυώνη όσο και του Ιβάν Σαββίδη αναµένεται να παίξουν οι εξελίξεις που θα έχουµε στο πεδίο της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.