Δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Τσίπρα

Ποιες οι δύσκολες ώρες του Αλέξη Τσίπρα;

Στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στην ομώνυμη κοινότητα της Ζακύνθου, θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 στις 15:30 η νεκρώσιμος ακολουθία για τον γενικό γραμματέα του υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννη Παντή, που απεβίωσε χθες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, για να τιμηθεί η μνήμη του, η σημαία στο υπουργείο θα παραμείνει μεσίστια για τρεις ημέρες, ενώ το ίδιο θα συμβεί αύριο και στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του για τον θάνατο του Γιάννη Παντή ανέφερε: «Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Παντή, τον ακαδημαϊκό, τον δάσκαλο, τον αγωνιστή που πάσχιζε πάντα να παντρεύει την λογική με την ευαισθησία, δεν μπορεί παρά να είναι μια υπόσχεση: Ότι τίποτε δεν θα πάει χαμένο από όσα δίδαξε με το έργο, τη ζωή, το ήθος και τους αγώνες του. Συμμερίζομαι τη θλίψη της οικογένειάς του, και όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν»

«Μάχιμο πανεπιστημιακό και εξαιρετικά προικισμένο» χαρακτηρίζει τον Γιάννη Παντή ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Σεβαστάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Σεβαστάκη έχει ως εξής: «Ο Γιάννης Παντής υπήρξε μάχιμος πανεπιστημιακός και εξαιρετικά προικισμένο, ηγετικό στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας. Έλυνε προβλήματα, προέβλεπε, άκουγε, αποφάσιζε. Είχε την κουλτούρα συνεργασίας, συνομιλίας, ποιοτικής διαφωνίας. Πάνω από όλα όμως ήταν ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, ένας υψηλής νοημοσύνης και ευαισθησίας φίλος.Μεγάλη η μάχη που έδωσε, μεγάλη η απώλεια για όλους»

Ο Γιάννης Παντής ήταν καθηγητής του τομέα Οικολογίας, στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (2015), αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στο ΑΠΘ (2010-2014), πρόεδρος (1999-2002) και αντιπρόεδρος (1995-1999) του διεθνούς φορέα European Ecological Federation, μέλος του Συμβουλίου Πιστοποίησης του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (2006-2013) και πρόεδρος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου (2000-2005).

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.