Εκλογές Κεντροαριστερά: Ολική ανατροπή, αποτελέσματα, έμειναν με το στόμα ανοιχτό

Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά;

Με προβλήματα κύλισε η βδομάδα πριν τον Β’ γύρο για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά.

Λόγω των πλημμυρών και των νεκρών, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης ανέστειλαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες και ακύρωσαν το ντιμπέιτ. Γι’ αυτό και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν οτι στον Β’ γύρο η συμμετοχή θα ήταν πολύ μικρότερη.

Στις εκλογές της Κεντροαριστεράς όμως συνέβη η απόλυτη ανατροπή. Υπολογίζεται οτι 160.000 από τος 210.000 ψηφοφόρους της Α’ Κυριακής θα ψηφίσουν, γεγονός που κρίνεται εντυπωσιακό με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Στο Μαξίμου έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό, καθώς δεν περίμεναν τέτοια ανταπόκριση του κόσμου. Γι’ αυτό και ο Αλέκος Φλαμπουράρης άνοιξε κάποια παράθυρα συνεργασίας. «Αν αυτή η “πολιτική” της πλειοψηφίας της ηγεσίας ανατραπεί και καταλάβουν ότι κέντρο και κεντροαριστερά δεν μπορεί, σε εποχές παγκόσμιας λιτότητας, να έχουν σαν στόχο την αριστερά, εδώ είμαστε να συζητήσουμε», δήλωσε ο Φλαμπουράρης σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Το στοίχημα της συμμετοχής δείχνει να κερδίζει το εγχείρημα του προοδευτικού χώρου.

Παρά τη βροχή που έπληττε το πρωί το Λεκανοπέδιο Αττικής και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, η διαδικασία του β’ γύρου των εκλογών για την Κεντροαριστερά εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ήδη, βάσει των στοιχείων, η συμμετοχή φτάνει το 80%, καθώς έχουν ψηφίσει μέχρι τις 19.30 το βράδυ πάνω από 150.000 ψηφοφόροι, από τους συνολικά 210.0000 που είχαν ψηφίσει την περασμένη Κυριακή.

Την προηγούμενη εβδομάδα λίγο πριν τις 2.00 η προσέλευση ήταν 1O0.000, κάτι που σημαίνει ότι σήμερα η προσέλευση αγγίζει το 82% της προηγούμενης Κυριακής, μέχρι στιγμής.

Οι εκτιμήσεις, παρά τον καιρό, είναι αισιόδοξες. Μάλιστα κάνουν λόγο για περισσότερους από 150.000 πολίτες που θα προσέλθουν στην κάλπη της δεύτερης Κυριακής

Από το γραφείο του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο της εκλογής του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά.

Τα αποτελέσματα για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά αναμένονται στις 9-10 το βράδυ με τις πρώτες ενδείξεις για τον νικητή της Κεντροαριστεράς να είναι ξεκάθαρες.

Ευτράπελο για τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Την Κρήτη επέλεξε για να ψηφίσει για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς ο Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο εκεί τον περίμενε μια… απρόσμενη ερώτηση.

Αφού έβγαλε τις απαραίτητες φωτογραφίες με όσους βρίσκονταν στο εκλογικό τμήμα, βρέθηκε ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής.

Εκεί, σύμφωνα με tovima.gr, η κοπέλα που ήταν υπεύθυνη, αφού τον εντόπισε μέσω της ειδικής εφαρμογής, τον κοίταξε και ρώτησε «το όνομα του πατέρα σας;».

Η ερώτηση έκανε τους πάντες να… απορήσουν, ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αιφνιδιάστηκε και απάντησε: «Ανδρέας».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.