Σάλος στην κεντροαριστερά: Ποιοι μοιράζουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια πριν τις εκλογές

Ποιο το απίστευτο σκάνδαλο με σταυρωμένα ψηφοδέλτια πριν τις εκλογές της κεντροαριστεράς;

Σάλος έχει ξεσπάσει στην κεντροαριστερά μετά την αποκάλυψη ότι -λίγες ημέρες πριν τις κάλπες υποψήφιοι διακινούσαν τυπωμένα και σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

Για το θέμα έβγαλε ανακοίνωση ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος ενώ έντονα αντέδρασαν η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην Επιτροπή, αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή», αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Αλιβιζάτου.

Τονίζει δε ότι «η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει την μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

Από το γραφείο της Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου έκαναν λόγο για «παλαιοκομματικές λογικές» και τόνιζαν ότι:

1. Πρέπει να ειπωθούν ονόματα

2. Η επιτροπή Αλιβιζάτου είμαστε βέβαιοι ότι θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η ψηφοφορία από τις παλαιοκομματικές λογικές.

«Το αυθεντικά νέο δεν χωρά τέτοιες αντιλήψεις & πρακτικές» κατέληγαν από το γραφείο της Φ. Γεννηματά.

Ποτάμι: Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ!

Τις πληροφορίες για εκτύπωση ψηφοδελτίων από υποψηφίους σχολίασε το Ποτάμι με αιχμηρό τρόπο:

«Αντί να δούμε μπροστά και να πάμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάποιοι άρχισαν να τυπώνουν ψηφοδέλτια για να τα διακινήσουν σταυρωμένα. Καλώς ήλθατε στη δεκαετία του ’70! Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ. Και από μερικούς μάλιστα που τον καταγγέλλουν στα λόγια, αλλά αντιγράφουν τις χειρότερες παραδόσεις του, παραβιάζοντας και τις αποφάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου».

Ανδρουλάκης: Να αποσυρθούν άμεσα τα ψηφοδέλτια

Με αφορμή την εκτύπωση ψηφοδελτίων, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει τα εξής:

«Η εκτύπωση ψηφοδελτίων από συγκεκριμένους υποψήφιους αποτελεί ωμή παραβίαση των αποφάσεων που έχει λάβει η επιτροπή Αλιβιζάτου για τις εκλογές. Είναι επίσης δείγμα μιας παλαιοκομματικής νοοτροπίας.

Τέτοιες πρακτικές πλήττουν την προσπάθεια που γίνεται για την ανανέωση της Δημοκρατικής Παράταξης, για τη δημιουργία ενός κόμματος – θεσμού που θα σέβεται τους πολίτες.

Ζητώ να αποσυρθούν άμεσα τα ψηφοδέλτια που μοιράζονται και να αφεθεί η αρμόδια επιτροπή να διεξαγάγει τις εκλογές χωρίς παρεμβάσεις, και κυρίως να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της διαδικασίας».

Ραγκούσης: Δεν μπορεί να είμαστε όλοι ύποπτοι

Σχολιάζοντας την σημερινή ανακοίνωση της επιτροπής Αλιβιζάτου περί εκτύπωσης ψηφοδελτίων από αρκετούς υποψηφίους, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε:

«Δεν έχουμε τυπώσει ούτε ένα ψηφοδέλτιο. Ζητώ από την επιτροπή του κ. Ν. Αλιβιζάτου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που γνωρίζει ότι τύπωσαν ψηφοδέλτια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις της. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι ύποπτοι».

Επιτελείο Καμίνη: Δεν έχουμε στα χέρια μας τυπωμένα ψηφοδέλτια

«Δεν έχουμε παραλάβει τυπωμένα ψηφοδέλτια» απαντούν από το επιτελείο Καμίνη μετά τις αντιδράσεις συνυποψηφίων του και την ανακοίνωση Αλιβιζάτου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.