Βόμβα: Συνελήφθη Ελληνίδα μοντέλο με κοκαΐνη τεράστια αξίας. Όνομα [φωτο, video]

Πώς συνελήφθη 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα στο Χονγκ Κονγκ με τεράστια ποσότητα κοκαΐνης;

Ένα 19χρονο μοντέλο ελληνικής καταγωγής συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έχοντας στην κατοχή της κοκαΐνη αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων!

Η 19χρονη είναι η τέταρτη στη σειρά γυναίκα που συνελήφθη από τους τελωνειακούς υπαλλήλους του αεροδρομίου για απόπειρα εισαγωγής κοκαΐνης στην πόλη μέσα σε μια εβδομάδα.

Το ελληνικής καταγωγής μοντέλο έφθασε τη Δευτέρα από την Αιθιοπία και κλήθηκε για επιθεώρηση ρουτίνας στο αεροδρόμιο. Οι τελωνειακοί εντόπισαν ένα πακέτο κοκαΐνης 2,6 κιλών σε μια κρυμμένη τσέπη στο σακίδιο που κρατούσε.

Η ίδια κατηγορείται για εμπορία επικίνδυνου ναρκωτικού και παραπέμφθηκε στο Δικαστήριο. Στο Χονγκ Κονγκ η πράξη αυτή θεωρείται έγκλημα που επιφέρει ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τελωνειακοί συνέλαβαν άλλες τρεις γυναίκες στο αεροδρόμιο και κατάσχεσαν κοκαΐνη αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Τρίτης και της Παρασκευής.

«Πιστεύουμε ότι τα κατασχεθέντα ναρκωτικά ήταν για τοπική κατανάλωση. Είναι πιθανό οι έμποροι ναρκωτικών να προσπαθούν να εισαγάγουν ναρκωτικά παράνομα πριν από την εορταστική περίοδο», είπε μια πηγή που συμμετέχει στις έρευνες.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι εξακολουθούν να ερευνούν εάν οι τέσσερις γυναίκες ανήκουν το ίδιο σωματείο διακίνησης ναρκωτικών που εισάγουν κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ, πρόκειται για την Μελισσαροπούλου Έιριντ, σύμφωνα με την καταγραφή του ονόματός της στα τοπικά ρεπορτάζ.

Από τον τοπικό τύπο προκύπτει πως κατά την τελευταία περίοδο οι κινεζικές αρχές του αεροδρομίου, εντόπισαν τουλάχιστον τέσσερις λαθρεμπόρους κοκαΐνης που έφθασαν στο κινεζικό λιμάνι από την Αιθιοπία.

Ήδη η Μελισσαροπούλου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου της ασκήθηκε δίωξη για παράνομη διακίνηση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων ναρκωτικών, κι όπως γράφει χαρακτηριστικά ο τοπικός τύπος, το 19χρονο μοντέλο ξέσπασε σε κλάματα.

Η Ελληνίδα μοντέλο κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια κάθειρξη στην ασιατική χώρα. «Θεωρούμε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για την τοπική αγορά κοκαΐνης», σημείωσαν αξιωματικοί της ασφάλειας.

Aναφορές του κινεζικού τύπου:

Οι άλλες συλλήψεις

Οι αρχές συνέλαβαν τις υπόλοιπες τρεις γυναίκες μεταξύ Τρίτης και Παρασκευής την τελευταία εβδομάδα, κατάσχοντας ποσότητα κοκαΐνης συνολικής αξίας άνω των 55.000 ευρώ (5 εκατ. HK$).

«Πιστεύουμε πως τα κατασχεθέντα ναρκωτικά ήταν για τοπική κατανάλωση. Προφανώς οι έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν εφοδιαστούν ενόψει γιορτινής περιόδου», ανέφερε πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Όπως πρόσθεσε, οι αρχές εξετάζουν το αν οι τέσσερις γυναίκες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα, σχετίζονται μεταξύ τους και «στρατολογήθηκαν» από τον ίδιο έμπορο ναρκωτικών ώστε να περάσουν παράνομα κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

Οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν είναι μια 19χρονη που έφτασε από την Αιθιοπία, μια 52χρονη που έφτασε από το Περού μέσω Ολλανδίας και μια 24χρονη που έφτασε από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.