Προσοχή από ΕΟΦ: Ποια συμπληρώματα διατροφής είναι επικίνδυνα για την υγεία

Ποια συμπληρώματα διατροφής είναι επικίνδυνα για την υγεία σύμφωνα με τον ΕΟΦ;

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μη αγοράζουν και να μην κάνουν χρήση των προϊόντων Vitalman, Dame Max & Catuaba.

Αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής και διακινήθηκαν μέσω Διαδικτύου, ενώ δεν αποκλείεται να γίνεται πώλησή τους και από καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής/φυτοθεραπείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από την Αρμόδια Αρχή της Ισπανίας, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη μη δηλωθείσα φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη.

Η ταδαλαφίλη περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία και η χρήση της συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

«Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», τονίζει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μη τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.

Ο ΕΟΦ υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.