Μυστήρια “αυτοκτονία” Κώστα Τσαλικίδη, στέλεχος Vodafone: Για ποιο σκάνδαλο τον δολοφόνησαν

Ποιο το μυστήριο πίσω από τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη, στέλεχος Vodafone;

Ξεκινά πλέον επίσημα η τρίτη κατά σειρά εισαγγελική έρευνα για τα αίτια θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, του στελέχους της Vodafone ο χαμός του οποίου συνδέθηκε με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, αφού μελέτησε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και μπήκε ήδη δύο φορές στο αρχείο, έδωσε εντολή για τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέλαβε να χειριστεί ο εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης.

Αφορμή για την έναρξη της έρευνας ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο καταδίκασε την Ελλάδα σε αποζημίωση για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, οι αρχές και κατ’ επέκταση το ελληνικό Δημόσιο, παρέλειψαν να διενεργήσουν επαρκή έρευνα για το θάνατο του.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί δύο έρευνες για τα αίτια θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, ο οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο σπίτι του, λίγο καιρό πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, πριν περίπου 12 χρόνια. Η πρώτη ξεκίνησε μετά το θάνατο του 39χρονου μόνο για να μπει στο αρχείο ως αυτοκτονία.

Το 2012 η υπόθεση άνοιξε ξανά. Πραγματοποιήθηκε εκταφή της σορού αλλά τελικά η δικογραφία μπήκε για δεύτερη φορά στο αρχείο, όπου και παρέμεινε μέχρι σήμερα.

Η οικογένεια του Κ. Τσαλικίδη ουδέποτε αποδέχθηκε το σενάριο της αυτοκτονίας και για το λόγο αυτό το 2014 προσέφυγε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Πλέον, αρμόδια είναι και πάλι η ελληνική Δικαιοσύνη προκειμένου να καταλήξει στα αίτια θανάτου του υπαλλήλου της Vodafone.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.