Βόμβα στον Ολυμπιακό: Παραιτήθηκε ο Μαρινάκης. Ποιος αναλαμβάνει πρόεδρος

Γιατί παραιτήθηκε από πρόεδρος του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης;

Την αποχώρησή του από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έπειτα από την παραπομπή του σε δίκη για στημένους αγώνες και σύσταση συμμορίας.

Σε ανακοίνωσή του ο εφοπλιστής δίνει το χρίσμα της προεδρίας στον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο των ερυθρολεύκων, Γιάννη Μώραλη, «για τους μήνες που απομένουν μέχρι την πλήρη δικαίωσή μου».

Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε ομόφωνα τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίασηκαι ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ως απολύτως αβάσιμες και απογύμνωσε, έτσι, όσους περίμεναν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι κατηγορίες, για να ικανοποιήσουν τον φθόνο τους.

Την αθωότητά μου και για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα αναδείξει η διαδικασία που θα επακολουθήσει, δικαιώνοντάς με απολύτως, επικυρώνοντας την εκφρασμένη γνώμη του Προέδρου του Συμβουλίου.

Μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας και για τους λίγους μήνες που απομένουν για την πλήρη δικαίωσή μου, προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Δήμαρχος Πειραιά και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης».

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών που δημοσιοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε δίκη παραπέμπονται 28 άτομα για την υπόθεση των «στημένων αγώνων».

Οι κατηγορούμενοι – ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης -παραπέμπονται κατά περίσταση για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα. Αντίθετα με το δικαστικό βούλευμα απαλλάσσονται από κατηγορίες που αρχικά τους είχαν απαγγελθεί έξι άτομα ενώ για έναν κατηγορούμενο παύει η ποινική δίωξη λόγω θανάτους.

Οι «28» παραπέμπονται σε δίκη με το υπ’ αιρθμ. 2050/ 2017 βούλευμα του συμβουλίου Εφετών για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα ενώ για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας παραπέμπονται 7 κατηγορούμενοι.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης παραπέμπεται για το κακούργημα της παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα και για ένα πλημμέλημα, αυτό της σύσταση συμμορίας.

Αντίθετα ο κ. Μαρινάκης απαλλάσσεται για τα αδικήματα της απάτης, της εκβίασης τετελεσμένης και σε απόπειρα και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη.

Τέλος, αποφασίστηκε η διατήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί σε βάρος του προέδρου του ΟΣΠΦ. Πρόκειται για αυτούς της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ και της απαγόρευσης συμμετοχής του σε κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο, παρά την αίτηση για άρση του πρώτου και τρίτου όρου του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Σύμφωνα με το βούλευμα οι «28» κατηγορούμενοι παραπέμπονται για το αδίκημα της παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που κατά περίπτωση ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση.

Αναλυτικά παραπέμπονται οι: Ευάγγελος Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρης, Θεόδωρος Κουριδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Ιωάννης Παπακωνςταντινου, Νικόλαος Προυντζος, Γεώργιος Δουρος, ΑθανάσιοςΜπριακος, Κωνσταντίνος Ιωαννιδης, Ιωάννης Καμπαξης, Απόστολος Αμπαρκιολη, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Αθανάσιος Γιαχος, Ηλίας Σπάθας, Γεώργιος Αρβανιτιδης, Γεώργιος Λαναρής, Ricardo Manuel Dasilva Sapinto, Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Δημήτριος Αμαραντιδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογερης, Δημήτριος Μανου, Χαράλαμπος Παυλιδης, Γεώργιος Σκαθαρουδης, Guilermo Perez Moreno, Γεώργιος Σπανος, Ιωάννης Αγγελοπουλος και Ιωάννης Μπομποτης.

Για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορία παραπέμπονται αντίστοιχα οι: Ευάγγελος Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προύντζος, Γεώργιος Δούρος και Αθανάσιος Μπριάκος.

Ακόμη σύμφωνα με το βούλευμα, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία για τα αδικήματα της απάτης και της εκβίασης κατά των: Ευάγγελου Μαρινάκη, Γεωργίου Σαρρή, Θεοδώρου Κουρίδη, Αριστείδη Σταθόπουλου, Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Νικόλαου Προύντζου, Γεωργίου Δούρου και Αθανασίου Μπριάκου, αλλά και της αλλοίωσης του αποτελέσματος κατά των: Ευάγγελο Μαρινάκη, Θεόδωρο Κουρίδη, Γεώργιο Βλάσση, Μαρία Αναστασάκη, Χαρίλαο Ζυγογιάννη και Ιωάννα Παντελόπουλου.

Κρίνεται επίσης ότι πρέπει να απαλλαγούν από το αδίκημα της σύστασης συμμορίας, της απάτης, της εκβίασης και της αλλοίωσης αποτελέσματος οι Παυσανίας Παπανικολάου και Χρήστος Υφαντής, ενώ παύει οριστικά την ποινική δίωξη για το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος κατά του Ελευθέριου Ζαπρα λόγω θανάτου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.