Πρώτη φορά στο φως η κατάθεση Παπαδήμου για βόμβα: “Έφερα τον φάκελο κοντά στα μάτια μου…”

Ποια η συγκλονιστική κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου για τη βόμβα που έσκασε στα χέρια του;

Μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη του 29χρονου για την αποστολή των τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό αλλά και σε ευρωπαίους πολιτικούς, στο φως της δημοσιότητας έρχεται η κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου για τα πώς έζησε την έκρηξη της βόμβας μέσα στο αυτοκίνητο.

«Έφερα τον φάκελο κοντά στα μάτια μου και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται για βίβλιο αλλά για μια μεγάλη κασετίνα δισκετών cd. Η κασετίνα είχε ένα περιτύλιγμα το οποίο είχε κλειστεί πιθανόν με τη βοήθεια κάποια μηχανής», δήλωσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

«Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησαν να ανοίξω το περιτύλιγμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο», συνέχισε o Λουκάς Παπαδήμος σύμφωνα με το Βήμα.

«Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια κι ένιωσα έντονα την πίεσή τους ενώ το αυτοκίνητο τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο μου», καταλήγει.

To DNA μέσα στο αυτοκίνητο

Παράλληλα, ο Ελεύθερος Τύπος φέρνει στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, στις οποίες αποτυπώνεται η ισχύς της έκρηξης του φακέλου που είχε στα χέρια του ο πρώην πρωθυπουργός. Μέσα στο αυτοκίνητο ανακαλύφθηκε και το DNA του 29χρονου που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.