Σάλος με Σπύρο Σημίτη: Ύποπτος για διακίνηση… Τι απαντά έξαλλος

Για τι κατηγορείται ο Σπύρος Σημίτης;

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογεί η κίνηση των ελληνικών εισαγγελικών αρχών να υποβάλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, ώστε να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία λογαριασμών που διατηρεί στην ελβετική τράπεζα UBS offshore εταιρεία, με διαχειριστή τον Σπύρο Σημίτη, τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει την Κυριακή (12/11/2017) η εφημερίδα «Real News», τα στοιχεία ζητούνται καθώς όπως αναφέρεται στο αίτημα, ο Σπύρος Σημίτης θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που πρόερχεται από δωροδοκίες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, από το έγγραφο που απεστάλη πριν από λίγες ημέρες στην Ελβετία προκύπτει ότι τις υπόνοιες για την τέλεση των κακουργηματικής αδικημάτων φαίνεται να τις συνδέουν οι εισαγγελείς με τη συγγενική σχέση που έχει ο ίδιος με τον Κώστα Σημίτη και ενδεχόμενη δωροδοκία του.

Τι απαντά ο Σπύρος Σημίτης

«Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα, για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα, είναι όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017 απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν», δήλωσε ο Σπύρος Σημίτης με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα περί επίσημου αιτήματος για έλεγχο των λογαριασμών του στην Ελβετία.

Ειδικότερα, στα δημοσιεύματα αναφέρεται πως ο Σπύρος Σημίτης, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ότι είναι ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δωροδοκίες, ενώ σημειώνεται ότι υπάρχει επίσημο αίτημα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.