Πανικός με συντάξεις: Σε ποιες μπαίνει “τσεκούρι” έως 300 ευρώ εν μία νυκτί

Σε ποιες συντάξεις θα υπάρξουν μειώσεις έως 300 ευρώ;

Γενναίο «μαχαίρι» έρχεται στις παλαιές – καταβαλλόμενες συντάξεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων από την 1/1/2019 καταγράφονται με τον επανυπολογισμό των συντάξεων, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Ο επανυπολογισμός καταγράφει διαφορές μεταξύ της καταβαλλόμενης και της νέας σύνταξης που ξεκινούν από λίγα ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 300 ευρώ μηνιαίως.

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Ολόκληρο το έτος 2018, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, οι παλαιοί συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα ίδια ποσά, με καταγραμμένη την προσωπική διαφορά σε διαφορετικό κουτάκι στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα, αλλά από την 1η Ιανουαρίου 2019 το τμήμα αυτό της σύνταξης θα μειωθεί έως και το 18% της σημερινής καταβαλλόμενης σύνταξής τους.

Ετσι οι απώλειες – μειώσεις που θα υποστούν οι συνταξιούχοι στις αρχές του 2019 μπορεί να φθάσουν και τα 300 ευρώ από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις.

Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να υπάρξει πλήρης περικοπή της διαφοράς όταν αυτή είναι χαμηλότερη από το 18% της σύνταξης.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι κατά 18% θα μειωθούν και οι διαφορές στις επικουρικές συντάξεις, ενώ οι μειώσεις ενδέχεται να κυμανθούν σε υψηλότερα επίπεδα λόγω της κατάργησης των επιδομάτων συζύγου και τέκνων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει στις συντάξεις και πώς να το αντιμετωπίσετε.