Τράπεζα Πειραιώς: Έκτακτη ανακοίνωση για καταθέσεις, αγορές, κέρδη

Ποια η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς για την αγορά του 2017;

Αύξηση κατά 22% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς το τρίτο τρίμηνο του 2017 και διαμορφώθηκαν στα 294 εκατ. ευρώ, έναντι 242 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο πέρυσι, λόγω αύξησης των καθαρών εσόδων κατά 7% και μείωσης των λειτουργικών εξόδων κατά 4%.

Στην Ελλάδα, τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων ανήλθαν στα 288 εκατ., έναντι 230 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο 2016, σημειώνοντας άνοδο 25%.

Στο εννεάμηνο, τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 16% στα 844 εκατ. ευρώ, και στην Ελλάδα κατά 19% στα 822 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένου του έκτακτου κέρδους ύψους 77 εκατ. ευρώ πέρυσι από την πώληση ποσοστού στην VISA).

Σε δηλώσεις του, με αφορμή την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου αναφέρει ότι «έπειτα από μια περίοδο αβεβαιότητας στην αρχή του έτους, η ελληνική οικονομία επανήλθε σε ανοδική τροχιά.

Οι κύριοι δείκτες σε βασικούς τομείς της οικονομίας επιστρέφουν σε θετικό έδαφος και το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται.

Η αύξηση του ΑΕΠ αναμένεται να ξεπεράσει το 1% φέτος και το 2% το 2018, ενώ η αγορά εργασίας έχει αρχίσει να ανακάμπτει, με την ανεργία να υποχωρεί στο επίπεδο του 20% από τα υψηλά του 28%.

Αυτές οι εξελίξεις τροφοδοτούν σταδιακά και την τραπεζική αγορά, εμπνέοντας αυξημένη σιγουριά για τις καταθέσεις».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.