Βόμβα από Χατζηνικολάου: “Κλείνουν όλες οι εφημερίδες. Μπορεί…”

Τι αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου;

«Ελπίζω και εύχομαι να μην κλείσουν τις εφημερίδες με την απόφασή τους αυτή, ελπίζω και εύχομαι να καλέσουν την Ένωση Ιδιοκτητών σε διάλογο για να βρούμε μαζί λύση που και τον ΕΔΟΕΑΠ θα κρατήσει όρθιο και τις θέσεις εργασίας αλώβητες και τις εφημερίδες ανοικτές».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χατζηνικολάου (εξελέγη ξανά πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών*) στην εκπομπή του, το πρωί της Τρίτης, αφιερώνοντας αρκετό ραδιοφωνικό χρόνο προκειμένου να σχολιάσει αρνητικά το σχέδιο για τη διάσωση τoυ ΕΔΟΕΑΠ.

Ισχυρίστηκε πολλές φορές ότι αν επιβληθεί ο φόρος του 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων, θα κλείσουν όλες οι εφημερίδες και έτσι δεν θα υπάρχει ΕΔΟΕΑΠ.

Αν κάποιες επιβιώσουν, είπε, θα είναι αυτές που στηρίζονται σε ισχυρούς οικονομικά εκδότες των οποίων τα χρήματα προέρχονται από βιομηχανίες, καράβια κ.λπ.

Ο Χατζηνικολάου κάλεσε την κυβέρνηση σε διάλογο με την Ένωση Ιδιοκτητών ώστε να βρεθεί λύση. Αναφέρθηκε στην πτώση των κυκλοφοριών (τη χαρακτήρισε «τεράστια») λέγοντας ότι πριν από 7-8 χρόνια οι κυριακάτικες εφημερίδες πουλούσαν στο σύνολό τους 1,3 εκατομμύρια φύλλα και τώρα η κυκλοφορία τους δεν ξεπερνά τις 240 χιλιάδες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.