Απόλλων Ψαρουδάκης: Ποιο το μοιραίο λάθος του 31χρονου που οδήγησε στον θάνατο. Αποκάλυψη

Ποιο το μοιραίο λάθος του Απόλλωνα Ψαρουδάκη;

Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, τη στιγμή που έκανε snowboard με τους φίλους του στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Ο άτυχος άνδρας, είχε έρθει στην Ελλάδα για να περάσει τις μέρες των εορτών με φίλους και την οικογένειά του, ωστόσο η εκδρομή στη Μακεδονία κατέληξε σε τραγωδία.

Πρόκειται για τον 30χρονο Απόλλωνα Ψαρουδάκη, 32 ετών, ο οποίος είχε έρθει στην Αθήνα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, από το Λουξεμβούργο όπου εργαζόταν ως μηχανικός επικοινωνιών.

Είναι γιος του αγγειοχειρουργού, Αντώνη Ψαρουδάκη γνωστού γιατρού των Αθηνών, αγγειοχειρουργού ενώ γιατρός , παιδίατρος είναι και η μητέρα του.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σημάδια υποθερμίας σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου έγινε προσπάθεια ανάνηψης του νεαρού άνδρα αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, είχε καταπλακωθεί από την χιονοστιβάδα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Γρεβενών έκαναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Το χρονικό και το μοιραίο λάθος

Το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας ήταν κλειστό και ο νεαρός μαζί με μια παρέα πέντε φίλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έφθασαν το βράδυ της Πέμπτης σε ξενώνα του χιονοδρομικού κέντρου.

Το πρωί της Παρασκευής κάνοντας πεζοπορία έφτασαν σε βουνοπλαγιά και ξεκίνησαν την κατάβασή τους με χιονοσανίδες.

Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι υπήρξε κατολίσθηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Οι φίλοι του κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια και με το ειδικό όχημα του χιονοδρομικού, που είχε φθάσει ήδη στο σημείο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού κέντρου και ξεκίνησε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Λίγη ώρα αργότερα τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Στο νοσοκομείο Γρεβενών είχε ήδη σημάνει συναργεμός και σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Παντελή Αλεξιάδη, οι γιατροί προσπάθησαν για πάνω από μια ώρα να τον επαναφέρουν στην ζωή.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα.

Ο Αχιλέας Παπαευθυμίου, ιδιοκτήτης σχολής σκι στη Βασιλίτσα: «Αυριο θα είχαμε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του χιονοδρομικού. Εκείνοι πήραν εξοπλισμό από εμάς και ανέβηκαν με τα πόδια επάνω για να γλιστρίσουνε. Ένα κομμάτι από τη χιονοστιβάδα, έπεσε και πλάκωσε έναν εξ αυτών. Από τις πληροφορίες που μας έδωσαν οι υπάλληλοι του χιονοδρομικού, ειδοποιήθηκαν μετά από κάνα 20λεπτο από την παρέα.

Πήγαν οι διασώστες του χιονοδρομικού και τον βρήκαν χωρίς σφυγμό. Πιθανότατα πήγε από ασφυξία. Πρέπει να έμεινε κάνα 20λεπτο κάτω από το χιόνι. Γύρω στα 30 ήταν όλα τα παιδιά της παρέας, έμεναν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και ήρθαν να περάσουν την πρωτοχρονια εδώ…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.