Έξαλλος ο Τσίπρας με Αχτσίογλου: Ποιο το σοβαρό ατόπημα. Τέρμα το χάιδεμα

Ποιο το σοβαρό λάθος της Έφης Αχτσίογλου που έκανε έξαλλο τον Τσίπρα;

Η απόσυρση της τροπολογίας για τις απεργίες από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου το βράδυ της ∆ευτέρας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για το Μέγαρο Μαξίµου.

Όταν η είδηση της απόσυρσης έγινε γνωστή στο πρωθυπουργικό γραφείο και ενηµερώθηκε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, προκλήθηκε µεγάλη αναστάτωση.

Κι αυτό γιατί κρίθηκε ότι η υπουργός Εργασίας, η οποία θεωρείται από τα «χαϊδεµένα παιδιά» του Μαξίµου, είχε εγκαίρως ειδοποιηθεί να µη βιαστεί ιδιαίτερα για την κατάθεση της τροπολογίας.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το «S», η κα Αχτσιόγλου δεν είχε ενηµερώσει για την κατάθεση αυτή ούτε τον γενικό γραµµατέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος εκ της θέσεώς του έχει την αρµοδιότητα να δώσει το «πράσινο φως» για νοµοθετικές πρωτοβουλίες κοµβικής σηµασίας, όπως η συγκεκριµένη.

Έτσι, το πρωί της Τρίτης η κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε ένα πολύ οργισµένο τηλεφώνηµα από το Μέγαρο Μαξίµου, από το οποίο της ζητήθηκαν σε έντονο ύφος εξηγήσεις για τη βιασύνη της να καταθέσει τη ρύθµιση, καθώς, όπως της είπαν, αυτό θα µπορούσε να γίνει στο πολυνοµοσχέδιο για τα προαπαιτούµενα που πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στις αρχές του επόµενου χρόνου.

Σηµειώνεται ότι το τελευταίο διάστηµα έχει «θολώσει» η θετική εικόνα που είχε το πρωθυπουργικό επιτελείο για την κ. Αχτσιόγλου, µε αποτέλεσµα να της αφαιρούνται και αρµοδιότητες.

∆εν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός µε µια ξαφνική απόφασή του όρισε εποπτεύουσα (µαζί µε την υπουργό) του ΟΑΕ∆ την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου.

Έως σήµερα, η εποπτεία του Οργανισµού ήταν αποκλειστική αρµοδιότητα της κ. Αχτσιόγλου.

Παράλληλα, τόσο η κ. Αντωνοπούλου όσο και η κ. Θεανώ Φωτίου αναλαµβάνουν κοινοβουλευτικές αρµοδιότητες, καθώς και αρµοδιότητες στη νοµοθετική πρωτοβουλία, τις οποίες θα ασκούν µαζί µε την υπουργό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.