Χαμός με διαζύγιο Γιάννη Κούστα: Πώς η πρώην μπλοκάρει τον επικείμενο γάμο με 26χρονη

Πώς η πρώην σύζυγος του Γιάννη Κούστα μπλοκάρει τον νέο του γάμο;

Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας ετοιμάζεται για το τρίτο στεφάνι αλλά εν πολλοίς, ο γάμος του καλοκαιριού με τη σύντροφό του Δήμητρα Μέρμηγκα θα κριθεί από την… ταχύτητα της Δικαιοσύνης.

Το διαζύγιο του προέδρου της Danaos Corporation με την πρώην ηθοποιό Σοφία Γιαννικοπούλου εκδόθηκε μόλις πριν από 2,5 μήνες!

Αλλά η εν διαστάσει σύζυγος δεν αποδέχεται τη δικαστική απόφαση που λύει το γάμο. Προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας την ακύρωση του διαζυγίου!

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2018, στο Εφετείο της Αθήνας (τότε θα συζητηθεί η έφεση της κα Γιαννικοπούλου) θα γραφτεί η τελευταία πράξη σε ένα γάμο που, καθ’ ομολογία του πρώην ζευγαριού, έχει πάψει να υφίσταται εδώ και 5,5 χρόνια αλλά η έκδοση του διαζυγίου του περνά από 40 κύματα και από εκατομμύρια ευρώ περιουσιακών στοιχείων.

Εάν η δεύτερη σύζυγος του εφοπλιστή κερδίσει την έφεσή της και η αγωγή διαζυγίου κριθεί από την αρχή ή εάν υπάρξει καθυστέρηση στην έκδοση της εφετειακής απόφασης, τότε ο γάμος του 61χρονου Γιάννη Κούστα με την 25χρονη σύντροφό του κινδυνεύει να βρεθεί στον… αέρα.

Η έφεση της εν διαστάσει συζύγου

Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα σε μια από τις πιο ρομαντικές τους στιγμές, τον αρραβώνα τους.

Στις 15 Οκτωβρίου εκδόθηκε η υπ’ αριθμ.9416 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία «λύεται ο θρησκευτικός γάμος του ζευγαριού που είχε τελεστεί στις 30 Ιουνίου του 1996, στη Βάρκιζα».

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο ήδη πανέτοιμος για τον τρίτο του γάμο εφοπλιστής μάλλον θα αιφνιδιάστηκε παίρνοντας στα χέρια του ένα νέο δικόγραφο της Σοφίας Γιαννικοπούλου: ήταν η έφεση της στην απόφαση διαζυγίου του Μονομελούς Πρωτοδικείου.

Ήταν οι ίδιες ημέρες που στα ΜΜΕ διέρρεε η είδηση ότι τον ερχόμενο (πάλι) Ιούνιο, ο κος Κούστας θα ντυνόταν (ξανά) γαμπρός και η κα Μέρμηγκα θα γινόταν η τρίτη κυρία Κούστα.

Ενδεικτικό της «τρικυμιώδους» σχέσης του άλλοτε ευτυχισμένου ζευγαριού αλλά και γονέων δύο παιδιών, είναι η επιλογή της πρώην ηθοποιού να υπογράψει την έφεση της με το όνομα «Σοφία Γιαννικοπούλου-Κούστα». Λίγους μήνες νωρίτερα, ο εφοπλιστής της είχε στείλει εξώδικο, καλώντας την να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο του.

«Να ακυρωθεί η απόφαση του διαζυγίου»
Η Σοφία Γιαννικοπούλου ζητά από το Εφετείο «να εξαφανίσει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου» ή εναλλακτικά «να μεταβάλει την αιτιολογία της απόφασης ως προς τον ακριβή χρόνο έναρξης της 3ετούς διάστασης» της με τον Γιάννη Κούστα.

Την έφεση κατέθεσε ένας καινούργιος νομικός της παραστάτης και όχι το μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας που μέχρι τώρα την εκπροσωπούσε στις δικαστικές αντιδικίες της με τον εφοπλιστή.

Η πρώην ηθοποιός δεν αμφισβητεί ότι βρισκόταν σε διάσταση με τον εφοπλιστή για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, που νομικά στοιχειοθετεί τον ισχυρό κλονισμό του γάμου και, βάσει νόμου, οδηγεί στη λύση του. Για ποιο λόγο συνεπώς ζητά να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση του διαζυγίου;

Διότι –κατά τον ισχυρισμό της- στο σκεπτικό της απόφασης δεν αναφέρεται η ακριβής ημερομηνία που άρχισε η διάσταση με τον τότε σύζυγό της. Και αυτό, όπως λέει, ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην αγωγή που έχει καταθέσει για το μοίρασμα της περιουσίας που αποκτήθηκε στα 16 χρόνια του έγγαμου βίου.

Στην έφεση που κατατέθηκε στις 17 Νοεμβρίου και θα συζητηθεί στο Μονομελές Εφετείο στις 8 του ερχόμενου Φλεβάρη, η κα Γιαννικοπούλου υποστηρίζει μεταξύ άλλων: Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμεί η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του Γιάννη Κούστα, στην οποία, η ίδια προσδιορίζει την 17η Ιουνίου του 2012, ως την ακριβή ημερομηνία έναρξης της διάστασης με τον τότε σύζυγό της.

α)Η δικαστική απόφαση για το διαζύγιο δεν προσδιορίζει τον ακριβή χρόνο έναρξης της διάστασης του ζευγαριού κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους αντιφατικών κρίσεων και να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου στη δική της αγωγή.

β)Για αυτό το λόγο έχει έννομο συμφέρον να ζητήσει από το Εφετείο να εξαφανίσει την απόφαση του διαζυγίου ή έστω, να διορθώσει την απόφαση με την αναγραφή της ακριβούς ημερομηνίας.

Ερήμην της η δίκη για το διαζύγιο – Το σκεπτικό της απόφασης

Η Σοφία Γιαννικοπούλου επέλεξε να μην εμφανιστεί και να μην εκπροσωπηθεί από δικηγόρο στο δικαστήριο όπου, τον περασμένο Μάρτη, συζητήθηκε η αγωγή διαζυγίου που είχε καταθέσει ο Γιάννης Κούστας τον Οκτώβρη του 2015. Έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην της. Στην απόφαση που εκδόθηκε στα μέσα Οκτωβρίου του 2017, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

· Η έγγαμη συμβίωση των διαδίκων διήρκησε έως τον Ιούνιο του 2012, οπότε και διεκόπη, με την αποχώρηση του Γιάννη Κούστα από τη συζυγική εστία.

· Από τότε, διαμένουν σε διαφορετικό σπίτι, χωρίς να έχουν καμία μεταξύ τους επαφή ενώ δεν έχουν πρόθεση να συμβιώσουν πάλι. Συνεπώς η συμβίωση τους διασπάστηκε οριστικά.

· Συνεπώς, η διάσταση υπερβαίνει τα δύο έτη και τεκμαίρεται αμάχητα ο ισχυρός κλονισμός της έγγαμης σχέσης τους, χωρίς να ενδιαφέρει ποια περιστατικά οδήγησαν στην ψυχική και φυσική αποξένωση τους. Μάλιστα το δικαστήριο καλεί την Σοφία Γιαννικοπούλου να πληρώσει 400 ευρώ στον εφοπλιστή ως δικαστικά έξοδα για αυτή τη δίκη.

Το περασμένο καλοκαίρι, με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ορίστηκε ότι ο επικεφαλής της Danaos Corporation θα πληρώνει μηνιαία διατροφή 20.500 ευρώ στην εν διαστάσει σύζυγο και στα δύο ανήλικα κορίτσια τους.

Η κα Γιαννικοπούλου διεκδικούσε συνολική διατροφή 60.000 ευρώ μηνιαίως. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι μετά την αμετάκλητη απόφαση για το διαζύγιο, το ποσό της επιδικασθείσας διατροφής στην πρώην -τότε- σύζυγο (2.500 ευρώ) θα μειωθεί σημαντικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.