Σάλος με κοινωνικό μέρισμα: Σε ποιους κατασχέθηκε. Κοροϊδία

Σε ποιους κατασχέθηκε το κοινωνικό μέρισμα;

Λίγες ώρες μετά την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες πολιτών για κατάσχεση μέρους ή όλου του ποσού εξαιτίας οφειλών, αν και το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βύρωνα, Παναγιώτης Κόνσουλας, μιλώντας στον realfm 97,8 ανέφερε πως ενημερώθηκε από συνδημότες του για κατασχέσεις ποσών κοινωνικού μερίσματος.

«Βρέθηκαν να έχουν κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς και μάλιστα μαθαίνω από συνδημότες, σήμερα το πρωί, ακόμα και στο κοινωνικό μέρισμα στο οποίο τους αποδόθηκε.

Υπάρχει συνδημότης, ο οποίος κατήγγειλε σήμερα το πρωί ότι του δέσμευσαν σε ακατάσχετο λογαριασμό μέρος του κοινωνικού μερίσματος» είπε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο και ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να πάνε στην τράπεζα και να το απαιτήσουν.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατάσχεσης επειδή οι δικαιούχοι δεν είχαν δηλώσει τον τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.