Δαιμόνια η Μαρέβα Μητσοτάκη – “Για όλους ήμουν φταίχτρα”: “Δεν τα πήγαινε καλά με Μαρίκα-Ντόρα αλλά τις…”

Ποιες οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις Μαρέβας Μητσοτάκη-Ντόρας;

Από εκείνη την πρώτη ημέρα της φοίτησής τους στο Χάρβαρντ πριν από 20 χρόνια, το αόρατο νήμα που έδεσε τις ζωές της Μαρέβα Γκραμπόφσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδείχτηκε εξαιρετικά ανθεκτικό.

Η συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων, όπως μιας δυναμικής αστής πολωνικής καταγωγής και ενός πολιτικού γόνου προερχόμενου από μια πανίσχυρη οικογένεια με τσιμεντωμένες αρχές, θύμιζε ενίοτε τη σύγκρουση του «Τιτανικού» με το παγόβουνο.

Στη δική τους περίπτωση, όμως, η σχέση μπορεί να βούλιαξε, ωστόσο κατάφερε να ανασυρθεί στην επιφάνεια συνεχίζοντας το κοινό τους ταξίδι στο άγνωστο, προτιμώντας να εστιάζουν την προσοχή τους σε όσα τους ενώνουν και να παραβλέπουν όσα τους χώρισαν.

Εκείνο το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου του 2009 το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης ήταν θωρακισμένο σαν αστακός, με άνδρες ασφαλείας ακροβολισμένους σε κάθε πιθανή γωνιά. Οι 200 προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό που κάθονταν ευθυτενείς και ντυμένοι στην τρίχα γύρω από τα τραπέζια με τα γαλάζια χρώματα θύμιζαν μυστικό δείπνο της των πλέον ισχυρών και πάμπλουτων εκπροσώπων της ελίτ.

Με αφορμή τα εγκαίνια στην Αθήνα της διάσημης Gagosian Gallery, ο σούπερ σταρ γκαλερίστας Λάρι Γκαγκόσιαν και η πρόεδρος στο ελληνικό παράρτημα Μαρίνα Λιβανού παρέθεσαν δεξίωση σε χολιγουντιανά πρότυπα λίγο μετά τη θριαμβευτική επιτυχία των εγκαινίων με δύο πίνακες του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Cy Twombly να πωλούνται προς 10 εκατ. ευρώ.

Μέλη των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Μαρτίνου, Λιβανού, Εμπειρίκου, Χανδρή, Θεοχαράκη, Μελά, Κανελλόπουλου, Ιωάννου και Προκοπίου, μεταξύ άλλων, απολάμβαναν τα εκλεκτά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι σεφ του Ekali Club ενώ οι συζητήσεις περί τέχνης μεταξύ εφοπλιστών, curators και συλλεκτών έδιναν και έπαιρναν.

Οι πιο ώριμες κυρίες, τυλιγμένες με μετάξια, ταφτάδες και μουσελίνες, έδιναν μαθήματα comme il faut κομψότητας ρίχνοντας μεταξύ τους ανταγωνιστικές κλεφτές ματιές, ενώ ελάχιστες κατάφεραν να φανούν τόσο διακριτικές ώστε να μην καρφώνουν επίμονα τα βλέμματα πάνω στο δερμάτινο στρετς παντελόνι που διέγραφε ανάγλυφα τα ψηλά και γυμνασμένα πόδια της Μαρέβα Γκραμπόφσκι – «πρώην Μητσοτάκη», όπως κάποιες έσπευσαν να συμπληρώσουν στις διπλανές τους με τρόπο.

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία της δυναμικής συζύγου του βουλευτή της Ν.Δ. δύσκολα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Επιβλητικά ψηλή, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ανήκει στις γυναίκες που έλκουν τη γοητεία τους χάρη κυρίως στην εξυπνάδα και τον δυναμισμό τους παρά στη φυσική καλλονή. Συνδυασμός που σε κάποιες περιπτώσεις είναι σαφώς πιο αποτελεσματικός για γυναίκες καριέρας που καλούνται να επιβιώσουν σε ανταγωνιστικά επιχειρηματικά και τραπεζικά περιβάλλοντα ή ακόμα χειρότερα και οικογενειακά με βαριά πολιτική παράδοση όπως οι Μητσοτάκηδες.

Τόσο βαριά που ενίοτε γίνεται και ασήκωτη. Κι έτσι βαρύ και ασήκωτο ήταν το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ της Ελληνοπολωνέζας συζύγου του Κυριάκου και των μελών της οικογένειας Μητσοτάκη που η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την είσοδό της στα ενδότερα του οικογενειακού τους φρουρίου. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την απόφαση του ζευγαριού να ζήσει σε διάσταση, λυγισμένοι αμφότεροι από τις συνεχείς συγκρούσεις και τους όλο και πιο ανυψωμένους εγωισμούς, η Μαρέβα, όπως λένε άνθρωποι του κύκλου τους, φαινόταν αν όχι πιο ανακουφισμένη, τουλάχιστον πιο ανάλαφρη, παρά τη δύσκολη περίοδο που συνεπάγεται ένας (έστω και κατ’ επιλογήν) χωρισμός δεδομένης της ύπαρξης τριών παιδιών.

Κι εκείνο το βράδυ στην Ακρόπολη η Μαρέβα έλαμπε, λόγος αρκετός για πολλές κυρίες να την πιάσουν στο στόμα τους για τους καλούς – και για τους κακούς λόγους.

«Για όλους εγώ ήμουν η φταίχτρα»

Το ζευγάρι είχε ήδη προ πολλού χωρίσει από κλίνης αλλά εξακολουθούσε να διατηρεί μια καλή στενή σχέση για χάρη των παιδιών τους, έχοντας καθημερινή επαφή σε σημείο που σχεδόν να περάσει απαρατήρητη από εκείνα.

Ηταν όμως και μια περίοδος που η ίδια βρέθηκε στο στόχαστρο ως η «φταίχτρα» του χωρισμού, αντιμέτωπη με τα κοινωνικά ταμπού και τα κους-κους στα πέριξ της οικογένειας αφού τόλμησε και πήγε κόντρα σε όλους και κυρίως στο Μητσοτακέικο.

Κάτι που και η ίδια επιβεβαιώνει στο «ΘΕΜΑ», αν και με έξυπνη διακριτικότητα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μας. «Ηταν πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για όλους μας. Η Ελλάδα, ξέρετε, έχει κάποια στερεότυπα.

Ετσι, λοιπόν, σχετικά με τέτοιου είδους περιπτώσεις το μόνο που ακούς πάντα είναι ότι “φταίει η γυναίκα’’. Εγώ ήμουν και είμαι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος και οικονομικά και ως προσωπικότητα.

Η δυσκολία που αντιμετώπισα στην αρχή ήταν στο κοινωνικό κομμάτι, μια που διάφοροι άνθρωποι με κοιτούσαν κάπως περίεργα. Αλλά οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, ο αδελφός μου μού στάθηκαν πάρα πολύ σε αυτό. Και η αλήθεια είναι ότι τότε κανείς δεν πήγαινε υπέρ της Γκραμπόφσκι. Ολοι ήταν υπέρ του Μητσοτάκη. Αυτή είναι η αλήθεια. Ωστόσο είχαμε μια πάρα πολύ καλή σχέση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.