Τραγική καθημερινότητα της Μελισσαροπούλου στη φυλακή: “Είναι στην απομόνωση αλλά χαίρεται με τη δημοσιότητα που έχει…”

Ποια η καθημερινότητα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στη φυλακή;

Απομονωμένη στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται η 19χρονη, Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Καθημερινά, όπως περιγράφει ο ιερέας, γράφει γράμματα στους γονείς της, τα οποία ελπίζει να φτάνουν στα χέρια τους.

«Δεν είναι και τόσο ευχάριστη εμπειρία να είσαι στη φυλακή. Γνωρίζει τι έχει να αντιμετωπίσει και παλεύει να αποκαλύψει ποιοι της έστησαν το κόλπο», αναφέρει ο Τζον Γουίδερσπουν, που την επισκέφθηκε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της.

Πέρασε μαζί της δυόμιση ώρες, κατά τις οποίες η Ειρήνη Μελισσαροπούλου του άνοιξε την καρδιά της και του εκμυστηρεύτηκε άγνωστες λεπτομέρειες της σκευωρίας που κάποιοι, ανάμεσά τους και ένας Ρουμάνος, της έστησαν. «Η Ειρήνη προσπαθεί να φανεί δυνατή.

Της έδωσα κάποια λεξικά και κάποια βιβλία για να διαβάσει. Θα είμαι εκεί όταν με χρειαστεί», μας λέει ο ιερέας. Και τονίζει:

«Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είναι ευγνώμων για τη δημοσιότητα που παίρνει η υπόθεσή της στην Ελλάδα, για τους ανθρώπους που νοιάζονται γι’ αυτή και προσπαθούν να τη βοηθήσουν».

Στο διάστημα που πέρασε μαζί της, ο ιερέας μας αποκάλυψε ότι η 19χρονη του έδωσε τους κωδικούς της από προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να της τυπώσει κάποιες συνομιλίες. «Χρειάζεται βοήθεια, την έχουν μπλέξει. Είναι θύμα. Αυτό καταλαβαίνω από τις συζητήσεις μας. Γι’ αυτό προσπαθώ να φέρω μερικούς ανθρώπους να την δουν και να την υποστηρίξουν».

Η Ειρήνη, καθημερινά στη φυλακή, διαβάζει και γράφει. Ευτυχώς, όπως λέει ο ιερέας, δεν υπάρχει εγκληματικότητα και οι συνθήκες είναι πολύ καλές σε σχέση με τα υπόλοιπα σωφρονιστικά καταστήματα ανά τον κόσμο. «Δεν υπάρχουν ναρκωτικά στη φυλακή.

Δεν υπάρχει βία. Έχει φαγητό, έχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη και ρουχισμό. Στη φυλακή, όπου κρατείται, υπάρχουν συνολικά 45 κρατούμενες. Πρόκειται για φυλακές, που κρατούνται άτομα κάτω των 21. Το προσωπικό, φανταστείτε, είναι περισσότερο».

Καθημερινά μπορεί να δέχεται επισκέψεις για περίπου 15 λεπτά. Όμως, αν έρθουν συγγενείς της στο Χονγκ Κονγκ, μπορούν να γίνουν διακανονισμοί και το επισκεπτήριο να αυξηθεί στα 30 λεπτά ανά μέρα. Τώρα, ο ιερέας Τζον εύχεται να καταφέρει να την επισκεφθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Όμως, αν δεν την δει, θα επικοινωνεί μαζί της μέσω αλληλογραφίας, όπως ήδη κάνει.

«Η Ειρήνη δεν είναι μόνη της. Ελπίζουμε να φανεί η αλήθεια και να πιαστούν οι υπεύθυνοι», μας λέει. Πάντως, η 19 ήδη προετοιμάζεται για τη νέα ακρόασή της από το δικαστή στις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να πετύχει την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.