Απίστευτη βεντέτα αστυνομικού με λιμενικίνα: «Είναι γκέι», «Τρανσοφοβική ρατσίστρια…» [φωτο]

Ποια η απίστευτη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε έναν αστυνομικό και μία λιμενικό;

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο μελών των σωμάτων ασφαλείας, καθώς μία γυναίκα λιμενικός μήνυσε άντρα αστυνομικό, που υπηρετεί στην Τροχαία Αθηνών, διότι την αποκάλεσε «τρανσοφοβική ρατσίστρια».

Η κόντρα μεταξύ των δύο, μάλιστα, έχει τις ρίζες της σε παλαιότερη κόντρα μεταξύ τους, η οποία εντοπίζεται στη συμμετοχή του τροχονόμου στο Gay Pride της περασμένης χρονιάς.

Ο τροχονόμος Φωτεινός Παγιαύλας είχε συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας όταν είχε φωτογραφηθεί μαζί με αρκετά προσφυγόπουλα, έξω από κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Ενώ η λιμενικός, Κατερίνα Πλακίδα που κατηγορεί ως «ρατσίστρια και φασίστρια», φαίνεται να είχε προβεί σε ανάρτηση με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο για τον αστυνομικό.

Ακολούθησε η ανάρτηση του τροχονόμου, ο οποίος κυριολεκτικά απασφάλισε, ενώ η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου, όπου η λιμενικός κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

H συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες…

Ο ανθρωπιστής αστυνομικός

Πριν καν κάποιος γκέι αστυνομικός βγει επώνυμα να δηλώσει τη στήριξή του στο Athens Pride, όπως έκανε πέρυσι ο Μιχάλης Λώλης, ο Φωτεινός Παγιαύλας είχε τοποθετηθεί ήδη από το 2015 για το ζήτημα αυτό, στηρίζοντας τόσο του LGBTQ συναδέλφους του όσο και την LGBTQ κοινότητα συνολικά.

Το ίδιο έκανε και τις επόμενες χρονιές, συμμετέχοντας και στην πορεία του Pride. Το 2016 είχε γίνει γνωστός επειδή είχε πάρει δημόσια θέση υπέρ των προσφύγων και μεταναστών με αφορμή την έντονη διαμάχη που υπήρχε τότε για την ένταξη των παιδιών στα ελληνικά σχολεία. Συγκεκριμένα, ο Φωτεινός είχε κάνει αυτήν την ανάρτηση που είχε γίνει viral:

Η «Lara Croft» του Λιμενικού

Η Κατερίνα Πλακίδα, από την άλλη, που τα περιοδικά τη χαρακτηρίζουν «Lara Croft του Λιμενικού», υπηρετεί στο Λιμενικό και είναι αντιπρόεδρος του σωματείου ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλειας «’Ενωσις». Στο προφίλ της στο Facebook παίρνει θέση για διάφορα ζητήματα και είναι ξεκάθαρα αντίθετη μεταξύ άλλων με τις διεκδικήσεις της LGBTQ κοινότητας.

Αν και η ίδια δεν έχει ταυτιστεί επίσημα με κάποιο πολιτικό φορέα, φαίνεται από δημοσίευσή της να επικροτεί το χαστούκι του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στη Λιάνα Κανέλλη, ενώ όπως έχει δημοσιεύσει το παρατηρητήριο ρατσιστικής βίας του ΕΠΣΕ ποζάρει με το βιβλίο του.

Η κ. Πλακίδα είχε γνωριστεί με τον Φωτεινό Παγιαύλα στη Σάμο το 2015, όταν υπήρχαν μεγάλες προσφυγικές ροές και υπηρετούσε εκεί, ενώ εκείνος ήταν αποσπασμένος, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για τον γάμο του. Οι δυο τους είχαν μία συναδελφική σχέση, η οποία στην πορεία των χρόνων εξελίχθηκε σε μία διαδικτυακή κόντρα, με αποκορύφωμα την μήνυση.

Η αφορμή της μήνυσης

Όταν έγινε viral η δήλωση της Μποφίλιου ότι είναι τροτσκίστρια που ψηφίζει ΚΚΕ, ο Φωτεινός Παγιαύλας έγραψε στο προφίλ του στο Facebοοk -σε ένα καυστικό σχόλιο- πως, «Με τη Μποφίλιου θα ‘πινα ένα μπυράκι. Με τον Σφακιανάκη ποτέ», παίρνοντας ξεκάθαρη απόσταση από τον τραγουδιστή που έχει δηλώσει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.

Η Κατερίνα Πλακίδα φαίνεται πως αισθάνθηκε την ανάγκη να σχολιάσει την ανάρτηση του Φωτεινού, κάνοντας στο δικό της προφίλ στο Facebook μία ανάρτηση. Προφανώς θιγόμενος από όσα έγραψε, ο Φωτεινός πόσταρε το σχόλιο της Κατερίνας Πλακίδα στο προφίλ του, απαντώντας στη σε βάρος του επίθεση:

Η λιμενικός θίχτηκε από τους χαρακτηρισμούς κι έτσι έκανε μήνυση, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η ανωτέρω δημοσίευσή του έγινε αφορμή να δεχτώ και επιπλέον υβριστικά και προσβλητικά σχόλια προς το πρόσωπό μου από διαδικτυακούς φίλους του αστυνομικού» και πως «προσέβαλαν δημοσίως την τιμή και την υπόληψή μου και διατάραξαν την ψυχική μου υγεία», ενώ υποστηρίζει πως στο παρελθόν ως λιμενικός έχει υπηρετήσει «στην καταγραφή και φύλαξη αλλοδαπών-μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου και της παραμεθορίου, με ζήλο και αυταπάρνηση και δεν δύναται να μου προσάπτει οποιοσδήποτε τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς».

Μάλιστα, η κ. Πλακίδα δηλώνει στη μήνυση πως οι εν λόγω χαρακτηρισμοί «δύναται να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ψυχική υγεία» του εξάχρονου παιδιού της.

Το ιστορικό

Πάντως, η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Στο παρελθόν η λιμενικός είχε «επιτεθεί» διαδικτυακά στον Φωτεινό Παγιαύλα:



Η ίδια βέβαια προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση της σκεπτόμενη ότι υπάρχει και η αντιρατσιστική νομοθεσία, χαρακτήρισε όμως του μετανάστες «λαθρομετανάστες» και σε άλλο ποστ «ορκ»:



Και μερικές ακόμα δημοσιεύσεις:


Τέλος, «μοιάζει με όνειρο απατηλό», αναφέρει για φωτογραφία που της έχουν αναρτήσει από τη Βουλή, όπου φαίνεται ο βασιλιάς Παύλος:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.