Σφαγή Καμμένου – Μπακογιάννη: «Είσαι γελοίος» – «Αρπαχτικό του Χριστοφοράκου έχεις τελειώσει» [video]

Ποιοι οι σκληροί χαρακτηρισμοί που αντάλλαξαν Καμμένος και Μπακογιάννη με αφορμή το Σκοπιανό;

Mια κόντρα από τα παλιά και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς αναβίωσε μεταξύ Πάνου Καμμένου και Ντόρας Μπακογιάννη, αυτή τη φορά με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την ονομασία των Σκοπίων.

Η κ. Μπακογιάννη μίλησε για «κωλοτούμπα» Καμένου στο θέμα της ονομασίας ενώ από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε, προέβη σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού εθνικής Άμυνας τον οποίο χαρακτήρισε γελοίο.

Κατά την ομιλία της επιτέθηκε στην κυβέρνηση ενώ χρησιμοποίησε έναν προσβλητικό χαρακτηρισμό για τον υπουργό εθνικής άμυνας και πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνο Καμμένο. “Δεν μπορεί άλλα να λέει ο υπουργός εξωτερικών και άλλα να λέει ο υπουργός αμύνης, όσο γελοίος κι αν είναι”, είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα διακινδυνεύσει βέτο για το όνομα, καθώς «η καρέκλα της εξουσίας είναι πολύ γλυκιά» και θα είναι «πολύ δύσκολο να την ξαναδεί». Ο κ. Καμμένος «τρώει τις κόκκινες γραμμές του όπως το ψωμί του κάθε μέρα», είπε ειρωνικά.

Επισήμανε ωστόσο πως ο ενδοκυβερνητικός διχασμός για το ονοματολογικό έχει βλάψει τη διαπραγματευτική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, διότι εκεί δεν γνωρίζουν το ποιόν του υπουργού Άμυνας και ο λόγος του, με δεδομένο το αξίωμά του, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

«Το πρόβλημα είναι ότι επί έναν μήνα η κυβέρνηση έδινε δύο διαφορετικά μηνύματα», είπε η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι κατά τη θητεία της στο ΥΠΕΞ φρόντιζε να ενημερώνει τακτικά τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια που δεν μπορούσαν να συζητηθούν δημοσίως.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, με τις παραχωρήσεις που έχει κάνει η νυν κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, μπορεί να υπάρχει παράθυρο για επίλυση του ονοματολογικού.

Υπογράμμισε πάντως πως η κυβέρνηση θα υποπέσει σε «ολέθριο λάθος» εάν η δεν επιδιώξει ολική λύση με τα Σκόπια, δηλαδή ταυτόχρονη διευθέτηση του ονόματος και των υπόλοιπων φαινομένων αλυτρωτισμού.

«Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση όποια διαπραγμάτευση κάνει, την κάνει εν κρυπτώ, με απόλυτη άγνοια του ελληνικού λαού, της ελληνικής βουλής και των κομμάτων που εκπροσωπούνται μέσα σε αυτήν. Είναι θλιβερό αυτό. Διότι η μάχη για την Μακεδονία είναι μια μάχη την οποία δίνουμε όλοι μαζί.

Είναι εθνικό το θέμα. Δεν είναι κομματικό. Είναι πρωτίστως ελληνικό θέμα που έχει βαρύνει πάρα πολύ την εξωτερική μας πολιτική. Άρα, κακώς, κατά τη γνώμη μου, ακολουθούν αυτήν την τακτική.

Την ακολουθούν μόνο και μόνο επειδή είχαν τα προβλήματα και καραγκιοζιλίκια με τον Καμμένο. Αλλά δεν επιτρέπεται ποτέ, ένα τέτοιο θέμα, να πέσει σε επίπεδο μικροκομματικής εκμετάλλευσης», κατέληξε.

Όσον αφορά τη θέση της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί μόνο αφού μελετήσει το σύνολο της κοινής κυβερνητικής θέσης, όταν αυτή διατυπωθεί.

Εν τω μεταξύ ο Πάνος Καμμένος απάντησε μέσω twitter στη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι υπουργός Άμυνας «είναι σε φάση μεγάλης κωλοτούμπας» για το Σκοπιανό.

Ο κ. Καμμένος έγραψε στην ανάρτηση του:

«To αρπαχτικό του Χριστοφοράκου κατάλαβε ότι κινδυνεύει να βρει η δικαιοσύνη τα κρυμένα σε βαπόρια από την Περσία του κουμπάρου και επιτίθεται σε εμένα μήπως και φοβηθώ… τελείωσες Ντόρα απαξιωμένη και ξηλωμένη από τον ίδιο τον αδελφό σου ψάξε εκεί που έστειλες τον Καραβέλα…»

Δείτε την απάντηση του Πάνου Καμμένου:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.