Δύσκολες ώρες για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Δύσκολες ώρες περνά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγαίνουν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, από τις δύο το μεσημέρι μέχρι και τις έξι το απόγευμα σε συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα, τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας.

Τα γραφεία, που μισθώνει η ΛΑΕ, στεγάζονται σε κτίριο που βρίσκεται στη Στοά Φέξη επί της οδού Πατησίων 14 στον 8ο όροφο και εκπλειστηριάζονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδιοκτήτη τους ύψους 100.000 ευρώ.

Την πεποίθησή του ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός δεν είναι τυχαίος αλλά σχετίζεται με τη δυναμική παρουσία των μελών της ΛΑΕ στα Ειρηνοδικεία της Αττικής κάθε Τετάρτη εκφράζει στο protothema.gr, o επικεφαλής της Λαικής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς ενημερωθήκαμε από την τράπεζα για τον πλειστηριασμό των γραφείων μας εκ των υστέρων, όταν ξεκίνησε η διαδικασία δηλαδή. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, αν δεν είναι πράξη αυταρχικής πυγμής, απέναντι σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς και μία επίδειξη απατηλής αποφασιστικότητας, τότε σίγουρα είναι μία απόφαση αλαζονείας που δεν επιδεικνύει στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι σε όσους πλήττονται από την αρπαγή των ακινήτων.

Αν η εν λόγω τράπεζα κινείται με αυτό τον τρόπο απέναντι σε ένα πολιτικό κόμμα αντιλαμβάνεστε τι μεταχείριση υφίσταται ένας απλός, φτωχός, δανειολήπτης».

Σύμφωνα με κύκλους της ΛΑΕ, η τράπεζα φέρεται να ισχυρίστηκε σε εκπροσώπους του κόμματος ότι προχώρησε στις διαδικασίες πλειστηριασμού χωρίς να γνωρίζει ότι τα γραφεία, νοικιάζονται από την Λαϊκή Ενότητα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η επισπεύδουσα τράπεζα φέρεται, μέσω αρμοδίων, να ισχυρίστηκε ακόμη ότι σκοπεύει μετά τον πλειστηριασμό να τηρήσει το συμβόλαιο με την ΛΑΕ, αν και εφ’ όσον το ακίνητο περιέλθει στην ιδιοκτησία της, μια και η ίδια θα κάνει προσφορά στην τιμή εκκίνησης.

«Αν συμβαίνει αυτό (σ.σ ότι δεν γνώριζε η τράπεζα πως τα γραφεία της ΛΑΕ στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο) δείχνει έλλειψη επαγγελματισμού διότι δεν μπορείς να εκπλειστηριάζεις τυφλά. Αν δεν ασκείς προέλεγχο για το τι πρόκειται να εκπλειστηριάσεις αυτό δείχνει απίστευτη κοινωνική και οικονομική αναισθησία απέναντι σε κόσμο, επαγγελματίες και νοικοκυριά.

Δεύτερον είναι υπερβολικό να το λέει αυτό διότι δεν πιστεύουμε ότι μέσα στο κέντρο της Αθήνας, όταν θέλει να εκπλειστηριάσει έναν όροφο δεν κοιτάζει πρώτα ποιος τον αξιοποιεί, σε ποιού τα χέρια βρίσκεται και τι διαχείριση υπάρχει. Το θεωρώ αδύνατο. Βεβαίως εκ των υστέρων κατάλαβε ότι μπορεί να δημιουργήσει πολιτικό θέμα και προσπαθεί να το καλύψει», σχολιάζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ διαμηνύει ακόμη πως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει κάνει ανακοπή του πλειστηριασμού και ζητάει ρύθμιση προκειμένου να ανταποκριθεί στις οφειλές του ώστε να μην βγουν τα γραφεία στο… σφυρί ωστόσο η τράπεζα σύμφωνα πάντα με τον ίδιο φέρεται να μην έχει ανταποκριθεί. Όπως τονίζει ο κ. Λαφαζάνης: «Η τράπεζα θέλει σώνει και ντε να πάρει το ακίνητο. Δεν την ενδιαφέρει να εξυπηρετηθεί το δάνειο έστω και με έναν έμμεσο τρόπο».

Τέλος να σημειωθεί πως αναφορά στον πλειστηριασμό των γραφείων έχει κάνει και ο ιστότοπος Iskra, ο οποίος πρόσκεινται στην Λαϊκή Ενότητα και επικαλούμενους πολιτικούς κύκλους αναφέρει μεταξύ άλλων:

«ανεξάρτητα από τους λόγους που η Τράπεζα επικαλείται για τον πλειστηριασμό των γραφείων που νοικιάζει η ΛΑ.Ε, για το ύψος των οφειλών του δανειολήπτη και τις συνθήκες που οι τελευταίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, τονίζουν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός προσφέρεται για πολλά και πολυεπίπεδα συμπεράσματα.

Αυτός ο πλειστηριασμός δείχνει, επίσης, ότι συχνά τη νύφη του εκπλειστηριασμού δεν την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης δανειολήπτης αλλά και τυχόν ενοικιαστές που μένουν η αξιοποιούν επαγγελματικά είτε επιχειρηματικά το ακίνητο, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δεν διαθέτουν δυνατότητες δημόσιας διαμαρτυρίας ή προσβάσεις στα κέντρα των τραπεζών και της εξουσίας».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.