Ανατροπή στη δολοφονία 20χρονου Γαλαζούλα: «Δεν σκότωσα εγώ τον Θοδωρή»

Ποια η μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του 20χρονου Θοδωρή Γαλαζούλα;

Αρνήθηκε ότι δολοφόνησε τον 20χρονο φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη ο κατηγορούμενος Ιωσήφ Ριτζάκης υποστηρίζοντας ότι απεναντίας «στεναχωριέμαι γιατί έχασα ένα φίλο μου».

Αντίθετα, όπως είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του «η οικογένειά του σκότωσε τον πατέρα μου. Εγώ τα έχω 100 κιλά και όχι μισό γραμμάριο, όπως τα έχουν οι Γαλαζούλες και εξαιρώ το Θοδωρή που ξέφυγε από αυτή την σκατοοικογένεια».

Όπως είναι γνωστό η εν λόγω υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών, αφού ο πατέρας του θύματος Παναγιώτης Γαλαζούλας εκτέλεσε με πέντε σφαίρες τον πατέρα του 23χρονου δράστη Μανούσο Ριτζάκη 14 μήνες μετά το θάνατο του γιου του.

«Γνώρισα το θύμα μέσα από μια κοινή παρέα το 2013, με προμήθευε χασίς. Όταν τον γνώρισα είχε πολλά οικογενειακά προβλήματα.

Είχε περάσει σε μια σχολή, δεν ήθελε όμως να πάει. Είχε γλυκαθεί από την αίγλη που σου δίνει να είσαι νταλαβεριτζής και το εύκολο χρήμα», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Για την επίμαχη ημέρα, όπου συναντήθηκαν για τελευταία φορά, υποστήριξε: «Την Κυριακή ήταν στην πλατεία κοντά στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά. Μου έλεγε για διάφορες τιμές για χασίς και ποιότητες. Αυτή συζήτηση έγινε στο αμάξι.

Μου ζήτησε να τον πάω στην Πεντέλη, γενικά ήταν τρομαγμένος. Πηγαίνοντας μίλησε με κάποιον από το πακιστανικό τηλέφωνο που είχε. Στη διαδρομή μου είπε να του αφήσω την καραμπίνα μου, μια λυμένη σε δύο κομμάτια. Εγώ ακόμα και σήμερα δεν ξέρω που είναι η καραμπίνα μου. Του είπα ότι αν χρειαστεί κάτι είμαι εγώ εδώ και δεν χρειάζεται να το πάρει.

Άλλα επέμεινε και μου είπε θα σε καλέσω εγώ μετά. Γνώριζα ότι ήξερε από όπλα, μια φορά μάλιστα μου είχε δείξει ένα όπλο του πατέρα του από το σπίτι του», περιέγραψε ο Ιωσήφ Ριτζάκης προκαλώντας την οργή των συγγενών του θύματος που φώναζαν «ψεύτη, απατεώνα, αλήτη».

«Αν ήθελα να κάνω κάτι παράνομο δεν θα πήγαινα ποτέ με το αμάξι της μητέρας μου και με το όπλο το δικό μου, δε μπορεί να προκύψει ότι το έκανα εγώ», είπε.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του πατέρα του ο κατηγορούμενος ξέσπασε λέγοντας: «Από την μέρα που εκτέλεσαν τον πατέρα μου άλλαξαν τα πράγματα. Έκανα πάντα ένα μεγάλο λάθος στη ζωή μου, έμπαινα μπροστά για όλους και το πλήρωσα με τη ζωή του πατέρα μου. Ήρθα εδώ να δω την οικογένεια που φρόντιζα το παιδί της, να σκοτώσει πισώπλατα και άνανδρα τον ίδιο μου τον πατέρα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.