Αποκάλυψη για δολοφονία Βασίλη Στεφανάκου: Ποιο το μοιραίο λάθος και τον γάζωσαν

Ποιο το λάθος του Βασίλη Στεφανάκου που του κόστισε τη ζωή;

Το κενό των ελάχιστων δευτερολέπτων κατά το οποίο ο Βασίλης Στεφανάκος έμεινε ακάλυπτος, εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του βαρυποινίτη, το απόγευμα της Τετάρτης (17/01).

Τα δευτερόλεπτα αυτά κατά τα οποία ο 57χρονος δεν προστατευόταν ούτε από τους δύο σωματοφύλακες που ήταν πανταχού παρόντες, δίπλα του αλλά ούτε από το θωρακισμένο του όχημα, αποδείχθηκαν και τα μοιραία για αυτόν.

Σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα, οι δολοφόνοι πρόλαβαν, τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στεφανάκος είχε βγει από το κτήριο το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών 302, στο Χαϊδάρι, χωρίς τον προσωπικό του φρουρό κι αυτό αποτέλεσε ευκαιρία για τους δράστες.

Δυο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, οι δράστες πλησίασαν από την πλευρά του συνοδηγού, άνοιξαν την πόρτα, άδειασαν ένα γεμιστήρα καλάσνικοφ και διέφυγαν με κλεμμένη λευκή μηχανή τύπου Tiger.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο εκτελεστής φέρεται να είχε καλυμμένο το καλάσνικοφ σε θήκη κιθάρας!

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναζητούν το υλικό από κάμερες που υπάρχουν στο σημείο, για την περίπτωση που έχουν καταγράψει συνεργούς των δύο εκτελεστών, πριν και μετά τη δολοφονία.

Έτσι δολοφόνησαν τον Στεφανάκο
Είκοσι δύο κάλυκες από καλάσνικοφ περισυνέλεξαν τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από τον τόπο της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον Στεφανάκο έξω από το κτήριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στη Λεωφόρο Αθηνών 302, και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Χθες (17/01/2018) το απόγευμα, έφυγε από το γραφείο στον πρώτο όροφο μαζί με ένα ακόμη άτομο που τον συνόδευε.

Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτήριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, σε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW σειράς «5», κινήθηκαν με ταχύτητα, ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ.

Ο συνοδός του 57χρονου δεν είχε προλάβει να πλησιάσει. Αμέσως μετά, οι δράστες της δολοφονίας ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.