Ξέσπασε ο Ζουράρις για παραίτηση: “Με πήρε ο Καμμένος για να τα μαζέψω και…”

Ποιο το ξέσπασμα του Ζουράρι μετά την παραίτηση;

Για την παραίτηση του από τη θέση του ως Υφυπουργού Παιδείας, αλλά και για τις δηλώσεις του που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων μίλησε το πρωί της Δευτέρας στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Κώστας Ζουράρις.

Ο κύριος Ζουράρις είπε ότι είναι ανακριβής η πληροφορία πως ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτησή του και εξήγησε:

«Τον Ζουράρι δεν μπορείς να υποδείξεις παραίτηση. Εγώ έφευγα πάντοτε, έφυγα από το συνέδριο του ΚΚΕ Εσωτερικού το 1986, όταν είδα ότι υπάρχει απόκλιση ανάμεσά μας (…) Μου τηλεφώνησε ο Πάνος (Καμμένος) και μου λέει «φρόντισε να τα μαζέψεις κάπως». Λέω ΄΄πάρα πολύ απλό να τα μαζέψω. Παραιτούμαι’’».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Δημήτρη Καμμένου, απάντησε: «δεν με απασχολεί ο ακρόκρημνος Δημήτρης Καμμένος που ‘’δήλωσε ή εγώ ή ο Ζουράρις’’».

Ο κύριος Ζουράρις εξήγησε πως ήδη από τον Ιανουάριο είχε έντονες προστριβές με την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στις 8 Ιανουαρίου, την οποία ακολούθησε υπουργικό συμβούλιο, κατά την οποία ήρθε σε αντιπαράθεση από τη θέση του ως Υφυπουργού Παιδείας για ένα ταξίδι που έπρεπε να κάνει στην Αλβανία σχετικά με κάποιες διορθώσεις στα αλβανικά σχολικά βιβλία, για θέματα που σχετίζονται με χάρτες και τους Τσάμηδες.

«Ιδέα δεν έχω», ήταν η απάντηση του κυρίου Ζουράρι στην ερώτηση αν θα πάψει να ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ, ενώ ξεκαθάρισε πως σήμερα θα ψηφίσει «ναι» στο πολυνομοσχέδιο και πως θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.