Aegean αirlines: Κοντά σε συμφωνία για…

Ποια η συμφωνία που έκλεισε η Aegean αirlines;

Παραγγελία τουλάχιστον 50 νέων αεροσκαφών στις επόμενες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες σχεδιάζει η Aegean Airlines, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Γερογιάννη.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Bloomberg, η εταιρεία που έχει διπλασιάσει το στόλο της από το 2013, θα επιλέξει μεταξύ των τελευταίων μοντέλων Airbus A320neo και Boeing 737 Max.

«Είμαστε τώρα στο τελευταίο μίλι της διαδικασίας, πραγματικά στις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο κ. Γερογιάννης στο Aviation Club στο Λονδίνο.

Τα αεροσκάφη, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν μεταξύ του 2020 και του 2024, θα αντικαταστήσουν τον «γερασμένο» στόλο αεροσκαφών της Airbus και θα αυξήσουν χωρητικότητα.

Η Aegean δήλωσε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί 75 αεροπλάνα μέχρι το 2023.

Με τοο βασικό A320neo να έχει τιμή καταλόγου 110,6 εκατομμυρίων δολαρίων, η εκτιμώμενη πιθανή συμφωνία με την Airbus ανέρχεται στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Γερογιάννης δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση προοπτική να εισέλθει η εταιρεία στην αγορά μακρινών αποστάσεων σε δρομολόγια που εξυπηρετούνταν από την Ολυμπιακή, αν και αυτό ίσως προχωρήσει την επόμενη δεκαετία.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν κερδίσει 9% αυτό το έτος, μετά την αύξηση του 30% το 2017. Η συνολική αξία φτάνει τα 643 εκατομμύρια ευρώ (790 εκατομμύρια δολάρια).

Διάβασε πως δίνει χαρά ο Οπαπ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.