ΔΕΗ Μηνιαίοι λογαριασμοί: Πως να τους διεκδικήσετε μέσω e-bill. Οδηγός

Πως να διεκδικήσετε τον μηνιαίο λογαριασμό της ΔΕΗ μέσω e-bill;

Ενημερωτική καμπάνια για την προώθηση των μηνιαίων ηλεκτρονικών λογαριασμών αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η ΔΕΗ, καθώς η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται εδώ και μερικές εβδομάδες από την υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών της επιχείρησης (e-bill). Για να τη χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε πελάτης, προϋπόθεση είναι να εγγραφεί στο e-bill (αν δεν είναι ήδη εγγεγραμμένος), καθώς οι μηνιαίοι λογαριασμοί είναι μόνο ηλεκτρονικοί, δηλαδή δεν θα υπάρχει παράλληλη ταχυδρομική αποστολή του συμβατικού έντυπου λογαριασμού.

Το μέτρο είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Νοέμβριο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Μανόλη Παναγιωτάκη από το βήμα ενεργειακού συνεδρίου. Όπως είχε αναφέρει τότε ο κ. Παναγιωτάκης, από την πρώτη στιγμή μπορεί να αξιοποιηθεί από τους πελάτες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο e-bill, οι οποίοι ανέρχονται σε 800.000.

Ωστόσο, στόχος της επιχείρησης είναι το νούμερο αυτό να αυξηθεί στα 2 εκατομμύρια μέσα στο 2018, στο πλαίσιο του οποίου θα «τρέξει» και τη σχετική διαφημιστική καμπάνια.

Η αποπληρωμή των οφειλών προς την επιχείρηση σε μηνιαία βάση,αναμένεται να βοηθήσει αρκετούς καταναλωτές στο να διαχειριστούν καλύτερα τη σχετική δαπάνη. Από την άλλη πλευρά, θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να ενισχύσει τη ρευστότητά της, ενώ αναμένεται να επιδράσει θετικά και στη μεταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Αν ένας καταναλωτής εγγραφεί στο e-bill και επιλέξει τη μηνιαία εξόφληση, από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα οι λογαριασμοί του θα του αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω e-mail, ενώ βέβαια θα μπορεί αν θέλει να τους εκτυπώσει.

Εκκαθάριση ανά τετράμηνο

Ωστόσο, η εκκαθάριση των οφειλών θα συνεχίσει να γίνεται ανά τετράμηνο, όπως ισχύει και με τους έντυπους λογαριασμούς. Επομένως, σε διάστημα τεσσάρων μηνών θα λαμβάνει τρεις διαδοχικούς λογαριασμούς «έναντι» και έναν «εκκαθαριστικό».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια διαμορφώθηκε στο 84,9% τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας μείωση 0,5% έναντι του Δεκεμβρίου, όταν είχε ανέλθει στο 85,4%.

Όσον αφορά τους εναλλακτικούς παρόχους, τον προηγούμενο μήνα στην πρώτη θέση βρέθηκε η Elpedison με 3,47%, ενώ ακολούθησαν η Protergia (3,39%) και ο ΗΡΩΝ (3,19%).
K.Δ.

Διαβάστε για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ποιοι και πως πρέπει να κάνουν αίτηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.