Επείγουσα προειδοποίηση: Ποια εισπνεόμενα φάρμακα αποσύρονται λόγω επικινδυνότητας [φωτο]

Ποια εισπνεόμενων φάρμακα αποσύρονται λόγω επικινδυνότητας;

Προβληματικοί εισπνευστήρες για άσθμα ‘θα μπορούσαν να θέσουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο’, προειδοποιεί μία οργάνωση μετά την ανάκληση ενός φαρμάκου από κυβερνητικούς συμβούλους.

Ο οργανισμός Medicines Healthcare Regulations Agency ανακοίνωσε σήμερα πως πάνω από 4,600 εισπνεόμενα φάρμακα αποτελούν απειλή για όσους έχουν άσθμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φαίνεται πως δύο παρτίδες από το δημοφιλές φάρμακο δεν έδιναν την σωστή δοσολογία του φαρμάκου.

Τώρα, η κυβέρνηση προτρέπει όσους έχουν άσθμα να ελέγξουν να δουν αν επηρεάζονται, για να αποφύγουν πιθανώς θανάσιμες επιπλοκές.

Ο Dr Andy Whittamore είπε: «Είναι πολύ ανησυχητικό το ότι κάποιοι μπορεί να έχουν ελαττωματικά φάρμακα και αυτό μπορεί να θέσει την ζωή τους σε κίνδυνο. Το φάρμακο Ventolin χρησιμοποιείται για να μειώσει τα συμπτώματα του άσθματος.»

Είπε πως αν το φάρμακο είναι ελαττωματικό, μπορεί να μην ανακουφίζει αποτελεσματικά από τα συμπτώματα του άσθματος ή μίας κρίσης.

Η οργάνωση MHRA αποκάλυψε πως επηρεάζονται μέχρι 4,653 Ventolin και 1,464 Seretide από το θέμα αυτό.

Όσοι υποφέρουν από άσθμα έχουν παρακληθεί να ελέγξουν αν το φάρμακό τους είναι ελαττωματικό, κοιτάζοντας το νούμερο που έχει στο κάτω μέρος.

Οι παρτίδες 786G και 754P του Ventolin 200mcg – Accuhaler 1x60D έχουν επηρεαστεί. Και οι δύο παρτίδες λήγουν τον Μάιο του 2019.

Το άλλο φάρμακο που επηρεάζεται είναι Seretide 50/250mcg – Accuhaler 1x60D και η ελαττωματική παρτίδα είναι η 5K8W, που λήγει τον Απρίλιο του 2019.

Και τα δύο προϊόντα παράγονται από την Glaxo Wellcome UK Limited, μία θυγατρική του ομίλου GlaxoSmithKline.

Περίπου 5.4 εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν φαρμακευτική αγωγή για το άσθμα στο Ηνωμένο Βασίλειο – ένας στους 12 ενήλικες και 1 στα 11 παιδιά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.