Έξαλλος ο Ερντογάν: “Οθωμανικό χαστούκι στις ΗΠΑ” Αποδέσμευσε κανόνες εμπλοκής, πόλεμος με Ελλάδα

Δραματικές εξελίξεις. Γιατί ο Ερντογάν είναι έξαλλος με τις ΗΠΑ και πώς προχωρά σε πόλεμο με την Ελλάδα για τα Ίμια;

Κρίσιμες ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Την ώρα που η Αθήνα ελπίζει σε αποκλιμάκωση της έντασης, ο «σουλτάνος» φέρεται αποφασισμένος ακόμα και για πόλεμο στα Ίμια.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις καταιγιστικές εξελίξεις στην περιοχή των Ιμίων.

Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται αντιμέτωπες, στη χειρότερη κρίση μετά τα δραματικά γεγονότα του 1996.

Συνολικά 11 τουρκικά σκάφη βρίσκονται περιμετρικά των Ιμίων διαμηνύοντας προκλητικά πως «είναι τουρκικό έδαφος». Ο ελληνικός στόλος ωστόσο, κινείται προς την περιοχή και 8 τουλάχιστον φρεγάτες με τη γαλανόλευκη βρίσκονται απέναντι από τα σκάφη με την ημισέληνο.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες και όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Με το πρώτο φως της ημέρας ενδέχεται να δούμε εικόνες από την περιοχή των Ιμίων που θα θυμίζουν μέρες του 1996.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ερντογάν είναι εκτός ελέγχου, δεν τα χει βρει με τις ΗΠΑ στην πραγματικότητα την απείλησε με «οθωμανικό χαστούκι» πριν λίγο.

Δεν υπάρχει καμία αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και μάλιστα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου σε βίντεο που θα δείτε απείλησε τις ΗΠΑ με κλείσιμο του ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Κιουρετσίκ της Μαλάτεια και της ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Ιντσιρλίκ αν η Ουάσινγκτον επέμβει κατά των τουρκικών συμφερόντων.

Η απειλή-προειδοποίηση αυτή των Τούρκων δεν αφορά μόνο τη Συρία, αφορά και το Αιγαίο και οι ΗΠΑ βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Δεν μπορούν να ανατρέψουν τον Ερντογάν τώρα, δεν μπορούν όμως ούτε να τον ανεχτούν. Αρα μήπως βολεύει κάποιο πολεμικό επεισόδιο;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν απείλησε μόνο Ελλάδα και Κύπρο για «λανθασμένους υπολογισμούς» λέγοντας πως η χώρα του είναι ικανή να διαλύσει τους σχεδιασμούς μας ενώ διεξάγει επιχείρηση στην Αφρίν.

Πήγε ένα βήμα παρακάτω.

Είπε ότι οι ΗΠΑ δουλεύουν με το ISIS όχι εναντίον του και τόνισε πως ο συνασπισμός κατά του ISIS είναι στην πραγματικότητα ένα θεατρικό έργο!

Ο Ερντογάν τόνισε πως θέλει να μιλήσει προς το Αμερικανικό Εθνος για την χρηματοδότηση που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο YPG στην Συρία επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση των αμερικανών πολιτών για το θέμα αυτό.

«Οι μάσκες έπεσαν και οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν εξηγήσεις» τόνισε.

Υπάρχουν 3 προυποθέσεις:

1) Να σταματήσει ο εξοπλισμός των Κούρδων YPG
2) Να διώξουν το YPG έξω από την Ιεράπολη
3) Να λάβουν μέτρα κατά του Φ.Γκιουλέν

Παράλληλα ο Ερντογάν στοχοποίησε τους Αμερικανούς Διοικητές, Στρατηγούς Gen. Paul Funk και Jamie Jarrard.

«Είναι φανερό πως δεν έχει λάβει ποτέ στη ζωή του οθωμανική σφαλιάρα» είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στον Paul Funk.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.