Γιώργος Βακάκης: Τι έγραψε στη διαθήκη του μήνες πριν το τροχαίο. Προφητικό

Τι έγραψε στη διαθήκη του μήνες πριν το τροχαίο ο Γιώργος Βακάκης;

Εναν χρόνο μετά το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στέρησε σε μια στιγμή από τον Υπάτιο Πατμάνογλου την οικογένειά του, ο 42χρονος που πλέον παλεύει με την κατάθλιψη -όπως αναφέρεται στην αγωγή του- διεκδικεί από την οικογένεια του Mr. Jumbo περίπου 2 εκατ. ευρώ, με εκτενή αναφορά στη διαθήκη «μυστήριο» του 23χρονου οδηγού.

Ο Γιώργος Βακάκης, ο οποίος οδηγούσε τη μοιραία Porsche που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, είχε συντάξει τρεις μήνες πριν από τον θάνατό του μια ιδιόγραφη διαθήκη.

Στις 30 Νοεμβρίου 2016 ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo έγραψε: «Πέραν του σπιτιού μου στο Θησείο, σήμερα ο πατέρας μου μου δώρισε ένα πολύ μεγάλο ποσό και αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευθύνη για αυτό.

Αν πάθω κάτι, τα χρήματα που θα έχω να επιστραφούν στον πατέρα μου, αλλά αφού πάρει πρώτα η μητέρα μου, την οποία υπεραγαπώ, το 1/3 από αυτά. Και επειδή η μικρή μου αδερφή δεν έχει η γλυκούλα σπίτι στο κέντρο, θέλω να πάρει το σπίτι μου, που μου έκανε δώρο ο μπαμπάς μου».

Στην πολυσέλιδη αγωγή του, ο Υπάτιος Πατμάνογλου σχολιάζει ότι στη διαθήκη αυτή, ο Γιώργος Βακάκης «δεν προσδιορίζει τα ποσά που παραχωρεί στους συγγενείς», ενώ αναφέρει ότι «από την ερμηνεία της διαθήκης συνάγεται ότι δεν διατέθηκε όλο το ενεργητικό της κληρονομιάς, δεδομένου ότι η εγκατάσταση των ως άνω κληρονόμων εχώρησε μόνο ως προς μέρος της κληρονομιάς».

Η πλευρά του κ. Πατμάνογλου, υποστηρίζει ουσιαστικά ότι ο Γιώργος Βακάκης, άφησε κληρονόμους τους γονείς και τη μια αδελφή του μέσω διαθήκης, ωστόσο αυτή δεν καλύπτει το σύνολο της περιουσίας του.

Οπότε για αυτό το κομμάτι κληρονομείται εξ αδιαθέτου από την οικογένειά του, άρα περιλαμβάνεται και η δεύτερη αδελφή του που δεν υπάρχει στη διαθήκη. Πρόκειται για τη Σοφία Βακάκη, η οποία θεωρείται η «βασίλισσα των Jumbo», αφού έχει ήδη προετοιμαστεί να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου, που έχασε την οικογένειά του μέσα σε μια στιγμή, ζητά από την οικογένεια Βακάκη μεταξύ άλλων 2.840 ευρώ για τα έξοδα κηδείας, 3.096 ευρώ για έξοδα κατασκευής τάφου, 9.000 ευρώ για την καταστροφή του αυτοκινήτου του και αντίστοιχο ποσό για το περιεχόμενο στις βαλίτσες της οικογένειας, 750.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη από το χαμό της συζύγου και το ίδιο ποσό για τον γιο του, αλλά και 384.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη στέρηση των υπηρεσιών της συζύγου του, τα οποία μάλιστα επιδιώκει να λαμβάνει με μηνιαίες καταβολές ύψους 800 ευρώ από το 2017 έως και το 2056.

Οι καταθέσεις των γονιών

Έναν μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο ο Απόστολος Βακάκης κλήθηκε να καταθέσει στο τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, αναφέροντας ότι έμαθε 4 ώρες μετά για τον τραγικό θάνατο του «Τζώρτζη» του.

«Δε γνωρίζω υπό ποιες συνθήκες έγινε το τροχαίο στο 83χλμ Αθηνών – Λαμίας, καθώς βρισκόμουν στις Σπέτσες. Την ημέρα εκείνη με πήρε ο γιος μου ο Τζώρτζης, μου είπε ότι το αυτοκίνητό του έπαθε βλάβη και πήρε την άδειά μου να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο Πόρσε ιδιοκτησίας μου, για να πάνε με τον αδελφικό του φίλο Ανδρέα Γεωργακόπουλο εκδρομή στην Αράχοβα.

Για το συμβάν ενημερώθηκα στις 8 το βράδυ», κατέθεσε ο κ. Βακάκης. Λίγα λεπτά αργότερα έδωσε κατάθεση και η μητέρα του 23χρονου Ευτυχία Γιατίλη, η οποία βρισκόταν στο Λονδίνο εκείνη την ημέρα και την είδηση έμαθε από την μικρή της κόρη Μαρία – Χριστίνα, που την ενημέρωσε τηλεφωνικά.

Για «ρήξη ελαστικού» έκαναν λόγο στις καταθέσεις τους οι γονείς του αδελφικού φίλου του Γιώργου Βακάκη και συνοδηγού του στο μοιραίο αμάξι, Ανδρέα Γεωργακόπουλου, που έχασε επίσης τη ζωή του στη σφοδρή σύγκρουση. Σημειώνεται, ότι η οικογένεια έχει διορίσει τεχνικό σύμβουλο στην υπόθεση, ενώ στην εισαγγελέα που διενεργεί την ερευνά στη Θήβα, η μητέρα του Ανδρέα Γεωργακόπουλου έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής για τη χρηματική της ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης για το χαμό του παιδιού της.

«Ειδοποιήθηκα για το ατύχημα του γιου μου από την αστυνομία το βράδυ της ίδιας μέρας. Γνωρίζω ότι ο γιος μου ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο φίλος του Γιώργος Βακάκης. Από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκα ότι το δυστύχημα οφείλεται σε ρήξη ελαστικού και ότι τα ελαστικά του αυτοκινήτου ήταν παλαιά, τουλάχιστον δεκαετίας και παντελώς ακατάλληλα», είπε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος στους αστυνομικούς.

Την «κακή κατάσταση των ελαστικών» υπογράμμισε και η μητέρα του 23χρονου Ανδρέα, η οποία μάλιστα ανέφερε στην κατάθεσή της «το παιδί μου σε ηλικία 23 ετών είχε πετύχει πολλούς στόχους με πολύ κόπο και σκληρή προσπάθεια», καταλήγοντας στο ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για το θάνατο του γιου της.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Η μοιραία Porshce σκόρπισε το θάνατο με ταχύτητα 324 χλμ, ενώ η πορεία της προς το αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου, που ήθελε να φτάσει στην Αθήνα μετά τη μετάθεση του πατέρα στην ΕΥΔΑΠ, περιγράφεται λεπτό προς λεπτό τόσο στην πραγματογνωμοσύνη του Γρηγόρη Μιχόπουλου, όσο και σε εκείνη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Το πολυτελές αυτοκίνητο κινείται προς τα αριστερά και συγκρούεται πλευρικά επάνω στη διαχωριστική νησίδα, όπου έχει ανασηκωθεί η αριστερή του πλευρά. «Στη συνέχεια το όχημα επιστρέφει στο δρόμο και είναι η χρονική στιγμή που έχουμε κλατάρισμα – αστοχία του πίσω αριστερού ελαστικού του, λόγω της μεταφοράς του βάρους του που είναι εκτός των τεχνικών ορίων αντοχής του.

Ο Γιώργος Βακάκης δεν προφταίνει λόγω της απώλειας ελέγχου του, να αποφύγει τη σύγκρουση επάνω στην είσοδο της διαχωριστικής νησίδας των τουαλετών του αυτοκινητοδρόμου. Αφήνει το γκάζι, πατά φρένο και το αμάξι αρχίζει να επιβραδύνει μερικώς»περιγράφει ο πραγματογνώμονας.

Η υπερβολική ταχύτητα και το κλατάρισμα έφεραν το μοιραίο

Στα επόμενα δευτερόλεπτα ακολουθεί η σύγκρουση επάνω στη νησίδα, με αποτέλεσμα να επιβραδύνει λίγο ακόμα την αρχική του ταχύτητα. Ωστόσο, «λόγω της γωνίας της σύγκρουσης και της αντίστασης που δέχεται από την αριστερή πλευρά, αλλάζει διαγώνια πορεία και ακολουθεί δεύτερη σύγκρουση επάνω στο ρείθρο της νησίδας του δεξιού άκρου του πεζοδρομίου, που είναι σταθμευμένο το όχημα Πατμάνολγου. Η σύγκρουση που ακολουθεί στην πίσω δεξιά γωνία του οχήματος Πατμάνογλου είναι μεγάλης έντασης. Τα δύο οχήματα κόβονται στα δύο και καίγονται ολοσχερώς».

Τη στιγμή της σύγκρουσης και την απίστευτη σφοδρότητα με την οποία «καρφώθηκε» η Porsche στο αμάξι που βρίσκονταν η σύζυγος του Υπάτιου Πατμάνογλου και ο μόλις τριών ετών γιος τους, περιγράφει και η έκθεση Πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά προήλθε μετά την πρόσκρουση της πίσω πλευράς του αυτοκινήτου του Γιώργου Βακάκη με το πίσω δεξιό μέρος του σταθμευμένου αυτοκινήτου, με συνέπεια τη συμπίεση της δεξαμενής καυσίμων του αυτοκινήτου του Υπάτιου Πατμάνογλου και εν συνεχεία στην διαρροή υγρού καυσίμου, που οδήγησε στην ανάφλεξη, όπως περιγράφεται στην πραγματογνωμοσύνη.

«Από την ακαριαία αυτή ανάφλεξη στο σημείο της πρόσκρουσης (πίσω αριστερό μέρος του αυτοκινήτου του Βακάκη με το πίσω δεξιό μέρος του αυτοκινήτου Πατμάνογλου), ακολούθησε ανάφλεξη με φορά προς την κατεύθυνση του αυτοκινητοδρόμου, που καταφανώς προήλθε από την διαρροή καυσίμων των δεξαμενών των δύο οχημάτων.

Ταυτόχρονα, εξαιτίας της βίαιης εκτόνωσης αερίων που ανεφλέγησαν, το όχημα Βακάκη ανασηκώθηκε, προσέκρουσε στον τσιμεντένιο τοιχίο της κτιριακής εγκατάστασης του parking με το εμπρόσθιο πλέον μέρος του και κατέληξε διαλυμένο πλέον στον υπαίθριο χώρο επιχείρησης. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου Βακάκη αποκολλήθηκε και βρέθηκε άθικτος από πλευράς καύσης σε σημείο ακόμη μακρύτερα από τα υπόλοιπα μέρη του αμαξιού.

Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου Πατμάνογλου παρέμεινε στο τοιχίο της κτιριακής εγκατάστασης του parking, ενώ το μπροστινό μέρος του κατέληξε μετά τη σύγκρουση 8,40 μέτρα μπροστά από το σημείο της σύγκρουσης», εξηγεί στο πόρισμά της η Πυροσβεστική.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.