Πλήγμα για Σκλαβενίτη: Γιατί γίνεται χαμός έξω από κατάστημα. Γιατί τον κατηγορούν

Τι συμβαίνει με τον Σκλαβενίτη;

Κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης «The Mart» στου Ρέντη, η οποία ανήκει στη «Σκλαβενίτης»,έκανε προχθές ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που δούλευε στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Ο εργαζόμενος δούλευε μέσω άλλου εργοδότη («In Group»), ως επινοικιαζόμενος, με ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου από το 2008.

Το σωματείο έχει χαρακτηρίσει την απόλυση παράνομη, εκδικητική και τρομοκρατική, προχωρώντας και σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα συζητηθεί στις 16 Φλεβάρη.

«In Group και Σκλαβενίτη ακούστε το καλά, η απόλυσή σας θα μείνει στα χαρτιά», φώναξαν οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν πίσω από το πανό του σωματείου έξω από το κατάστημα, απαιτώντας: «Πάρτε πίσω την απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους».

Χθες, Τετάρτη, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων οργάνωσε νέα παρέμβαση στην έδρα της εταιρείας «In Group». Η εν λόγω επιχείρηση αποτελεί ένα από τα «γραφεία ευρέσεως εργασίας», που στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρείες, όχι μόνο του εμπορίου αλλά και μιας σειράς κλάδων της βιομηχανίας.

Οπως εξηγεί το σωματείο στην ανακοίνωσή του, αυτό που «ενόχλησε» την εργοδοσία είναι το γεγονός ότι ο εργαζόμενος «καλούσε τους συναδέλφους του να παλέψουν για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα», αγωνιζόταν «ενάντια στις συνθήκες ομηρίας εκατοντάδων εργαζομένων.

Που μέσω της “In Group” και κάθε τέτοιας εταιρείας παρέχονταν ως φτηνό και ευέλικτο προσωπικό ή ως εποχιακό προσωπικό όπως τους χαρακτηρίζουν, με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας σε εργοδότες του κλάδου».

Πρόκειται, επισημαίνει, για εργαζόμενους που «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μεγαλοεργοδοτών, οι οποίοι αξιοποιούν την ενοικιαζόμενη εργασία για να παρακάμψουν τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και για να βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων απευθύνει κάλεσμα στους χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους νέους, που εργάζονται μέσω τέτοιων εταιρειών, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, «να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά για σταθερή δουλειά με δικαιώματα μαζί με τους υπόλοιπους εμποροϋπαλλήλους.

Να μην περάσει ο διαχωρισμός μεταξύ μας, από κοινού να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στους χώρους δουλειάς και γενικότερα από την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής».

Απολύθηκε μόλις επέστρεψε στη δουλειά από αναρρωτική άδεια

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.