Ποια σχολεία κλειστά λόγω του χιονιά “Λητώ” τη Δευτέρα 26/2

Ποια σχολεία κλειστά τη Δευτέρα 26/2 στην Ελλάδα λόγω του χιονιά με το όνομα “Λητώ”;

Με επείγουσα απόφαση παραμένουν κλειστά τα σχολεία σε συγκεκριμένους δήμους λόγω του χιονιά.

Ο χειμώνας, για ακόμη μία φορά «δείχνει τα δόντια» του καθώς ήδη από το βράδυ της Κυριακής καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ ο χιονιάς βρίσκεται προ των πυλών. Σε λευκό «κλοιό» μπαίνουν κυρίως οι βόρειες περιοχές της χώρας, ενώ ακολουθεί τσουχτερό κρύο.

Το βαρομετρικό χαμηλό που ονομάστηκε «Λητώ» έρχεται από το βόρειο Ιόνιο στο βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ της Κυριακής έως το βράδυ της Δευτέρας.

«Τον πραγματικό χειμώνα θα βιώσουν οι βορειοελλαδίτες τη Δευτέρα, καθώς οι περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα ντυθούν στα λευκά» τόνισε ο μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος, προειδοποιώντας πως ο χιονιάς… καραδοκεί.

Κλειστά σχολεία στη Β. Ελλάδα

Ο χιονιάς και οι κακές καιρικές συνθήκες πλήττουν από νωρίς το πρωί της Κυριακής την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Έτσι, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών.

Οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Φλώρινας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ταλαιπωρία προκάλεσαν στους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν την Κυριακή προς Θεσσαλονίκη οι ακυρώσεις πτήσεων προς το αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω των χαμηλών νεφώσεων.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε πως από το πρωί ακυρώθηκαν τρεις πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη καθώς και πτήσεις από Ρόδο, Χανιά, Μυτιλήνη, Καβάλα και Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη. Επίσης, επτά πτήσεις από το εξωτερικό λόγω των καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Καβάλας, ενώ η προσγείωσης μιας πτήσης από το Ντίσελντορφ έγινε στην Αθήνα αντί της Θεσσαλονίκης.

«Ήταν δύσκολη ημέρα λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης επηρεάζεται μόνο στο κομμάτι των αφίξεων από τις καιρικές συνθήκες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο χιονόπτωσης το βράδυ. Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να το αντιμετωπίσει. Έχουν γίνει και οι απαραίτητες ασκήσεις ετοιμότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης. Οπότε αν το φαινόμενο είναι στο πλαίσιο το οποίο προβλέπεται επιχειρησιακά δεν θα έχουμε κανένα θέμα. Αν ξεφύγει μπορεί και αύριο να έχουμε κάποια θέματα» ανέφερε ο κ Παπάζογλου.

Πολικό ψύχος στην Ευρώπη

Η Ευρώπη «τουρτουρίζει» καθώς κύμα του σιβηρικού ψύχους απλώνεται σε ολόκληρη την ήπειρο, έχοντας προκαλέσει ήδη τον θάνατο τριών ανθρώπων, δύο στην Πολωνία και ενός στη Γαλλία.

Θερμοκρασίες μέχρι και -10 βαθμών Κελσίου που δίνουν την αίσθηση των -18 βαθμών λόγω του αέρα: το κρύο που ήρθε από τη Σιβηρία έφθασε στη Γαλλία το απόγευμα της Κυριακής. Ένας άστεγος βρέθηκε νεκρός από δύο συντρόφους του στη Βαλάνς, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -3 βαθμούς.

Στην Πολωνία, δύο άνθρωποι πέθαναν από το κρύο τη νύκτα της Κυριακής, ενώ η θερμοκρασία έφθασε τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ρωσία, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κατά το διάστημα 23 έως 28 Φεβρουαρίου «ασυνήθιστα χαμηλές» θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στην χώρα.

Χιονιάς αναμένεται την επόμενη εβδομάδα σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Στην κεντρική Ευρώπη, στην Αυστρία και την Ουγγαρία, αλλά και στη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία, οι αρχές καλούν τους κατοίκους να προετοιμασθούν για τις συνέπειες του φαινομένου που έχει ονομασθεί «Μόσχα-Παρίσι» και προκαλείται από τις παγωμένες μάζες που προέρχονται από τη Σιβηρία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.