“Γαλλικά” στη Βουλή: Βαγενά έξαλλη ξαπλωμένη σε καναπέ, Γάκης για “πεζοδρόμιο”

Ανταλλαγή “γαλλικών” σε πεζοδρομιακούς τόνους σημειώθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά παρακολουθούσε την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά “σχολιάζοντας” με τον δικό της τρόπο.

Την ίδια ώρα υπήρξε και άλλο φραστικό επεισόδιο εντός της Ολομέλειας όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε επίσης “γαλλικά” προς τον κ. Σαμαρά ζητώντας του να συντομεύει. “Εάν είσαι άντρας πες το δυνατά” απάντησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην Πρωθυπουργός συνεχίζοντας την ομιλία του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο εντευκτήριο της Βουλής η βουλευτής άρχισε να λέει με δυνατή φωνή ότι “η κατάσταση έχει αλλάξει , κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα , δεν είναι αφεντικά του λαού”.

Τότε σύμφωνα με την ίδια πηγή μια άλλη γυναίκα πετάγεται και της λέει “ποια είσαι εσύ”, και της απαντά η κ. Βαγενά ότι “εγώ είμαι εκλεγμένη του λαού, εσύ ποια είσαι” και οι τόνοι ανέβηκαν.

Στο έντονο διάλογο παρεμβαίνει και ένας άντρας ο οποίος λέει “μπράβο αυτή είναι η δημοκρατία σας να ζητάτε στοιχεία”.

Εν τω μεταξύ κάποια στελέχη της ΝΔ που θέλουν να παρακολουθήσουν την ομιλία Σαμαρά κάνουν παρατήρηση και ζητούν ησυχία και τότε παρεμβαίνει ο κ. Γ. Γάκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- δήλωσε: “οι κύριοι είναι βουλευτές και είναι εδώ” και παρεμβαίνουν άνδρες της ασφάλειας της Βουλής.

Τότε ένας άντρας απευθυνόμενος προς αυτούς λέει πως έχει μάρτυρες ότι ο κ. Γάκης τον απείλησε (με πεζοδρομιακές εκφράσεις), ενώ η κ. Βαγενά ξαναμπαίνει στον καυγά που πλέον παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις-ενδεικτικές της τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Γάκη, οι υποστηρικτές του Σαμαρά του είπαν «θα σας φάμε με κονσερβοκούτια. Σας θάψαμε μία φορά στο Γράμμο και θα σας ξαναθάψουμε», ενώ στη συνέχεια επενέβη η φρουρά της Βουλής και τους απομάκρυνε.

Ο Δημήτρης Γακής ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των ατόμων αυτών από τη φρουρά της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, η κυρία Βαγενά ήταν ξαπλωμένη σε έναν καναπέ και σχολίαζε μεγαλοφώνος την ομιλία του κ. Σαμαρά. Κάποια στιγμή υπήρξε αντίδραση από τους παριστάμενους και ειδικότερα από μία γυναίκα, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία της ζήτησε το λόγο για τα σχόλιά τους κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Η απάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο ίδιο ύφος, λέγοντας πως εκείνη είναι βουλευτής και έχει κάθε δικαίωμα να είναι εκεί και να σχολιάζει, ενώ αναρωτήθηκε ποια είναι η κυρία που βρίσκεται στο εντευκτήριο.

Πως έγινε

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Βαγενά απευθυνόμενη σε βουλευτές που παρακολουθούσαν την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να είπε: «Αυτοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα, ότι δεν είναι αφεντικά του λαού και ποιοι έχουν την εξουσία».Οι τελευταίοι απάντησαν και έτσι προκλήθηκε μια… μίνι λεκτική σύρραξη. Στο συμβάν φέρεται να ενεπλάκη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις εναντίον τους.

Για την υπόθεση αυτή η «Αυγή» ανέφερε: «Πρωτοφανές επεισόδιο συνέβη στο εντευκτήριο της Βουλής από πρόσωπα που δήλωσαν ότι είναι συνεργάτες του γραφείου Σαμαρά εις βάρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά και Δημήτρη Γάκη. Μετά την ομιλία του πρ. πρωθυπουργού οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι πλησίασαν τους βουλευτές αποκαλώντας τους «κατσαπλιάδες». Φώναζαν στους βουλευτές πως «θα τους ξαναφυτέψουν έτσι όπως τους φύτεψαν στο Γράμμο και στο Βίτσι» και ότι «θα τους σφάξουν με κονσερβοκούτι»!

Χρειάσθηκε να παρέμβει η φρουρά τη Βουλής η οποία απομάκρυνε τους τραμπούκους για τα περαιτέρω».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.