Επείγον σήμα Τουρκικού ΓΕΝ: Τουρκικά πλοία, υποβρύχια, πεζοναύτες στη Μυτιλήνη. Συναγερμός

Ποιες οι προκλητικές κινήσεις του Τουρκικού στρατού κοντά στη Μυτιλήνη και σε όλο το Αιγαίο;

Το τουρκικό ΓΕΝ έστειλε σήμα ετοιμότητας μετάβασης όλων των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο!

Εφόσον απαιτηθεί θα μεταφερθούν ταχύτατα τα πολεμικά πλοία και υποβρύχια που βρίσκονται εκτός χώρας σε ΝΑΤΟϊκές και άλλες διεθνείς αποστολές σε Λίβανο, Κόλπο Αντεν κτλ στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Όλως τυχαίως σήμερα με προκλητικό πρωτοσέλιδο τίτλο η Hürriıyet, σχολιάζοντας την ελληνική άσκηση το Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο τονίζει πως έρχεται πολεμική κρίση στο Αιγαίο και πως η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητη την ελληνική πλευρά να επισημοποιήσει την ένωση της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή.

https://www.youtube.com/watch?v=HX7Vntfq4Es

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα έχει κλείσει με δικές της ασκήσεις πολλά κομβικά σημεία στο Αιγαίο για την Τουρκία, με προφανή την πρόθεση να αποκλείσει την Τουρκία από την ελεύθερη διέλευση των πλοίων της στην περιοχή.

Επισημαίνουμε ότι διενεργείται παράλληλα η διεθνής αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2018 πάνω από τον ουρανό του Αιγαίου , στο οποίο δεν πετάει ούτε τουρκικός «γλάρος».

Πριν λίγο η τουρκική Haberler αναφέρει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου , το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει σε «σχετική κοντινή ακτίνα βολής» αρκετά πολεμικά πλοία , υποβρύχια , αεροσκάφη ΑΦΝΣ , τα οποία εφόσον «απαιτηθεί» θα έρθουν εσπευσμένα στο Αιγαίο πέλαγος το οποίο έχει «κλείσει» ρεζερβέ το ελληνικό ΠΝ.

Οι Τούρκοι διεξάγουν την ίδια στιγμή ναυτική άσκηση η οποία είναι σε εξέλιξη στο Αιγαίο με την χρήση αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης , ελικοπτέρων και φυσικά πολεμικών πλοίων σε διεθνή εναέριο χώρο και ύδατα ενώ έχουν σε ετοιμότητα την Ταξιαρχία πεζοναυτών στην Φώκαια .

Παράλληλα με ειδική ανακοίνωση του επιτελείου στην Άγκυρα αναφέρονται οι «εξωτερικές» δραστηριότητες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο πεδίο αποτροπής της τρομοκρατίας και των παράνομων δραστηριοτήτων με πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, στα τουρκικά στενά, στην Κύπρο , στον Κόλπο του Άντεν και την Ιταλία τα οποία σε περίπτωση «κλιμάκωσης» με την Ελλάδα θα σπεύσουν όπως αφήνει να εννοηθεί το τουρκικό ΓΕΝ ταχέως στο ελληνικό Αρχιπέλαγος .

Επίδειξη ισχύος στο Αιγαίο επιχειρεί να κάνει η Τουρκία με νέα ναυτική οδηγία που εξέδωσε την Πέμπτη (15/03).

Ο «σουλτάνος» και οι Τούρκοι στρατηγοί επιβεβαιώνουν αυτό που εδώ και καιρό φωνάζουμε στο Newsbomb.gr… ότι είναι εγκλωβισμένοι και διατεθειμένοι να τραβήξουν την κατάσταση σε Αιγαίο και Κύπρο στα άκρα.

Στρατιωτικοί και διπλωματικοί αναλυτές επισημαίνουν τον πανικό της Άγκυρας και τονίζουν την ανάγκη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Ελλάδα να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Στόλος, ελικόπτερα και πεζοναύτες στο Αιγαίο

Για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με αποβατικά πλοία και αναγνωριστική πτήση τουρκικού ελικοπτέρου ναυτικής συνεργασίας στον διεθνή εναέριο χώρο κάνει λόγο η εφημερίδα Milliyet.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως, προκειμένου «να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο», η Τουρκία στέλνει μια κορβέτα και δύο υποβρύχια στο πλαίσιο άσκησης που θα λέγεται «Μεσογειακή Ασπίδα».

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α1472/18, η οποία φυσικά είναι παράνομη για την εν λόγω περιοχή, δεσμεύει τμήμα εντός του FIR Αθηνών και εγκλωβίζει περιοχή στο μέσο του ελληνικού Αρχιπελάγους για το χρονικό διάστημα από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Προκειμένου δε να απαντήσει στη NOTAM με την οποία η Ελλάδα θα κάνει ασκήσεις στα Δαρδανέλια, εξέδωσε δική της για άσκηση την ίδια περίπου περίοδο.

Κατά την πάγια τακτική της, η Τουρκία, μέσω της αεροναυτικής επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου» θα προκαλέσει στο Αιγαίο πέλαγος την Ελλάδα στοχοποιώντας κατά το δοκούν περιοχές κοντά σε νησιά μας δρώντας προκλητικά κάθε ημέρα, ώστε να διαπιστώσει και καταγράψει τις αντιδράσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τονίζει δε πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας. Προφανώς αγνοούν το γεγονός πως η περιοχή είναι μέσα στο FIR Αθηνών.

Το γεγονός δε ότι πρόκειται να εμπλακεί η ταξιαρχία πεζοναυτών με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό προς την Ελλάδα, καταδεικνύει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Η Αθήνα απάντησε με τη ΝΟΤΑΜ Α0707/18, με την οποία τόνισε πως πρόκειται για άκυρη χωρίς ισχύ τουρκική ΝΟΤΑΜ καθώς, μόνο αυτή έχει το δικαίωμα να κινείται στο FIR της. Επιπρόσθετα τονίζει πως η περιοχή που επιχειρεί να δεσμεύσει η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και περιοχή ελληνικής κυριαρχίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.