Δημοσκόπηση χαστούκι ΚΑΠΑ Research: Τσάμπα κόπος Τσίπρα. Του έπεσε από τα χέρια

Τι λένε στη νέα δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research για τον όρο Μακεδονία;

Αρνητικά απαντά η πλειοψηφία των πολιτών [56,5%] στην οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» στο ενδεχόμενο συμφωνίας με τη γειτονική χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ειδικότερα, το 56,5% στη δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research δεν θέλει τον όρο Μακεδονία στο όνομα, ενώ το 38,5% τάσσεται υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας, το 4% υπέρ μιας οποιαδήποτε λύσης και το 10% απαντά δεν γνωρίζω ή δεν απαντώ.

Οι πολίτες τοποθετούνται αρνητικά και αναφορικά με την πρόταση που φέρεται να προκρίνει η ελληνική πλευρά, δηλαδή το GornaMakedonija, σε ποσοστό 56,5%.

Με τον εν λόγω όρο συμφωνεί το 40% στη δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research.

Επίσης υπέρ των συλλαλητηρίων για την ονομασία των Σκοπίων τάσσεται το 52,5%, κατά το 27,7%, το 19,2% ούτε υπέρ ούτε κατά.

Παράλληλα, οι πολίτες κρίνουν αρνητικά και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ονοματολογικό.

Συγκεκριμένα, το 64,1% στη δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς και το 31,6% τους κρίνει θετικά.

Πάντως, στο ερώτημα εάν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση των Σκοπίων, το 67,5% δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί, με το 30,5% να δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί και 2% να μην γνωρίζει ή να μην απαντά.

Στο ερώτημα για το κατά πόσο η διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε συμφωνία, το 53,4% στη δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research πιστεύει πως όχι, δηλαδή ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία, το 35,9% πιστεύει ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με το 10,7% να απαντά «δεν γνωρίζω ή δεν απαντώ».

Ίδια εικόνα παρατηρείται και στο ερώτημα για τον ρόλο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κατά τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, με το 63% να έχει αρνητική στάση, το 31,5% θετική και το 5,5% να μην γνωρίζει ή να μην απαντά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.