Νέα δημοσκόπηση Κάπα Research: Νούμερα κόλαφος για πόλεμο, επιστράτευση. Τρόμος για Τουρκία

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση Κάπα Research για πολεμικό επεισόδιο με Τουρκία;

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες όσον αφορά την στάση της χώρας απέναντι στην Τουρκία, με το 49,5% να τάσσεται υπέρ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και το 46% να υποστηρίζει την υιοθέτηση σκληρής στάσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για τον Άλφα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Κάπα Research, οι τρεις χώρες που αποτελούν κίνδυνο για τηνΕλλάδαείναι η Τουρκία (92,5%), η Αλβανία (47%) και ΠΓΔΜ (37%).

Στην ιεράρχηση των κινδύνων για τη χώρα πρώτο έρχεται ένα πολεμικό επεισόδιο, με το 65,5% να αναφέρει ότι το θεωρεί πολύ και αρκετά πιθανό.

Σε παρόμοια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο twitter από το The Spectator Index, το 54% των Ελλήνων είναι έτοιμοι αν χρειαστεί να πολεμήσουν για τη χώρα.

Αυτό το ποσοστό μας φέρνει στην έκτη θέση των συνολικά 17 χωρών που περιλαμβάνει η δημοσκόπηση.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών, ενώ το 30,5% ζητά να διακοπεί η διαπραγμάτευση.

Ωστόσο, μόλις το 35,6% περιμένει συμφωνία, ενώ το 53,4% δηλώνει ότι δεν περιμένει συμφωνία.

Το 44,9% στη δημοσκόπηση Κάπα Research αναφέρει ότι την Ελλάδα συμφέρει περισσότερο μια λύση, έστω και με σύνθετη ονομασία, ενώ το 46,8% εκτιμά ότι τη χώρα μας τη συμφέρει περισσότερο η παραπομπή του θέματος στο μέλλον.

Στο ονοματολογικό το 56,5% δηλώνει ότι επιθυμεί να μην περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, το 38,5% επιθυμεί συμβιβαστική λύση ενός σύνθετου ονόματος και το 4% λύση με οποιαδήποτε ονομασία.

Παράλληλα, το 64,1% στη δημοσκόπηση Κάπα Research κρίνει μάλλον αρνητικά και αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων, ενώ το 31,6% θετικά και μάλλον θετικά.

Τέλος, το 63% κρίνει μάλλον αρνητικά και αρνητικά τη στάση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στο Σκοπιανό και μόλις το 31,5% θετικά και μάλλον θετικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.