Διονύσης Τεμπονέρας: Σε ποιο υπουργείο Γ.Γ. (!) Δολοφονία πατέρα, κόντρα με Μπακογιάννη

Σε ποιο υπουργείο αναλαμβάνει γ.γ. ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του δολοφονημένου Νίκου Τεμπονέα, και ποια η κόντρα του με τον Κώστα Μπακογιάννη;

Ο Διονύσης Τεμπονέρας αναλαμβάνει γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη θέση του παραιτηθέντος Διονύσιου – Χαράλαμπου Καλαματιανού.

Σε σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών σημειώνεται ότι γίνεται αποδεκτή η από 7.3.2018 δήλωση παραίτησης του κ. Καλαματιανού και εγκρίνεται ο διορισμός του κ. Τεμπονέρα στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, με βαθμό 1ο της κατηγορίας Ειδικών Θέσεων.

Η απόφαση αυτή που φέρει τις υπογραφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο πατέρας του Διονύση Τεμπονέρα, Νίκος Τεμπονέρας (1954 – Πάτρα, 8 Ιανουαρίου 1991) ήταν καθηγητής μαθηματικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενταγμένος στην αριστερά και στέλεχος του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ). Το όνομά του έγινε γνωστό στο πανελλήνιο, όταν δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990-91.

H κόντρα του Διονύση Τεμπονέρα με τον Κώστα Μπακογιάννη για τον Κουφοντίνα το 2017

Κόντρα με τον περιφερειάρχη Στερέας Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με όσα είχε δηλώσει για την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στο δολοφόνο του πατέρα του, Δημήτρη Κουφοντίνα, άνοιξε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο γιος του καθηγητή που δολοφονήθηκε από τον Γιάννη Καλαμπόκα στην Πάτρα.

«Ξεχνα ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Διονύσης Τεμπονέρας προσθέτοντας με νόημα ότι «είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες – οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί – να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους επιτίθεται στον Κώστα Μπακογιάννη επειδή «δεν έδει ξε ο ίδιος και η οικογένεια του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού».

Τον κατηγορεί, δε, ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά τους νεκρούς του για να «ξεπλύνει» τα ανομήματα της εμπλοκής στο σκάνδαλο Siemens που είναι σε εξέλιξη και τα Paradise Papers.

Όσον αφορά, τέλος, την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα – τον οποίο δεν κατονομάζει – υποστηρίζει ότι η κοινωνία επιβάλλεται «να μην είναι εκδικητική απέναντι σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεων τους».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.