Βόμβα: Γενική επιστράτευση στην Τουρκία. Απασφάλισε ο Ερντογάν

Ποιες οι νέες πολεμικές δηλώσεις του Ερντογάν για επιστράτευση στην Τουρκία;

Για πιθανή επιστράτευση, με αφορμή την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην Αφρίν της Συρίας, μίλησε πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά σε περιφερειακό συνέδριο του κόμματός του.

«Οταν γίνει η επιστράτευση, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος», είπε.

«Η Αφρίν θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες της. Ήδη 850 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι υπό τουρκικό έλεγχο. Στόχος είναι να φτάσουμε τα 2.000 χλμ. υπό τον έλεγχό μας», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να πέρασαν εσκεμμένα τα σύνορα με την Τουρκία αφήνει, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ερωτηθείς για το πότε θα αφήσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ο Τσαβούσογλου δηλώνει ότι εφόσον οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν παράνομα τα σύνορα, πρόκειται για μια υπόθεση που θα διαλευκάνει η τουρκική Δικαιοσύνη.

«Εισαγγελείς και δικαστές πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. Έγινε κατά λάθος ή εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι», αναφέρει χαρακτηριστικά, αφήνοντας υπόνοιες και ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο αξιωματικοί να πέρασαν εσκεμμένα τα σύνορα!

Την ίδια ώρα, ο Τσαβούσοβλου αποκλείει το ενδεχόμενο ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, αιτούμενοι πολιτικό άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Όχι, δεν θέλουμε τέτοια συμφωνία… Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες δεν τους συλλάβαμε στην Ελλάδα αλλά σε τουρκικό έδαφος», αναφέρει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.