Συναγερμός: Πώς οι Τούρκοι συνέλαβαν πραγματικά τους Έλληνες στον Έβρο. Ενέδρα, δίκη, χάρτες

Πώς οι Τούρκοι συνέλαβαν πραγματικά τους Έλληνες στον Έβρο;

Οι Τούρκοι δείχνουν διατεθειμένοι να κλιμακώσουν την ένταση που οι ίδιοι προκάλεσαν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου.

Πληροφορίες που φθάνουν στο ΥΠΕΞ, αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να δικάσουν τους δύο Έλληνες με τη κατηγορία της παράνομης εισόδου!

Αν αυτό ισχύσει καταρρίπτει την άποψη που το ΓΕΣ προσπαθεί να διαρρεύσει και να επιβάλλει στα ΜΜΕ ότι “πρόκειται για επεισόδιο ρουτίνας”.

Φυσικά και δεν πρόκειται για επεισόδιο ρουτίνας και καλό είναι όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση να αφήσουν στην άκρη την “επικοινωνιακή διαχείριση” .

Η περιοχή που έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ένα πυκνό δάσος. Βλάστηση η οποία το κάνει δύσκολα προσβάσιμο.

Το ελληνικό περίπολο έκανε την καθιερωμένη του αποστολή, που είναι να ελέγχει τις σκοπιές στην περιοχή. Είναι απίθανο να έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι Τούρκοι έψαχναν εδώ και καιρό να “πιάσουν κόσμο”.

Χρονικό

Σοβαρό επεισόδιο εκτιλύχθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όταν περίπολος από δύο άνδρες του ελληνικού στρατού συνελήφθησαν από τις τουρικές ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο πηγές από το ΓΕΣ χαρακτηρίζουν ως πρωτόγνωρο καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά που συνέβη στα τόσα χρόνια περιπολιών στα σύνορα.

Πάντως η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ είναι καθυσηχαστική αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή «οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα».

Στο ελληνικό πεντάγωνο διευκρίνιζαν επίσης, ότι δεν ασκήθηκε βία ή δεν καταγράφηκε οποιαδήποτε απώλεια των ορίων από πλευράς των τουρκικών αρχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η περίπολος φέρεται να είχε χάσει τον προσανατολογισμό της λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και είχε εισχωρήσει σε τουρκικό έδαφος.

Οι δύο Έλληνες κρατούνται στην Ανδριανούπολη και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο για τον επαναπατρισμό τους.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού:

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.