Βόμβα στα media: Ιστορική συνεργασία καναλαρχών. Τι ετοιμάζουν Κοντομηνάς – Βαρδινογιάννης

Τι ετοιμάζουν Κοντομηνάς – Βαρδινογιάννης στα media;

Ενας από το πιο ισχυρούς και διαχρονικούς παίκτες στον χώρο της τηλεόρασης, κατά κοινή παραδοχή, είναι ο ιδιοκτήτης του Alpha, ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς.

Ολα αυτά τα χρόνια έχει επιτύχει διάφορα deals, που του έχουν αποφέρει και χρήµατα, αλλά και µεγάλες επιτυχίες στο κανάλι της Κάντζας.

Πριν από δύο περίπου χρόνια, µε αφορµή τις ανακατατάξεις που δροµολογήθηκαν µετά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθµών, ο κ. Κοντοµηνάς είχε ξεκινήσει να συζητά την είσοδο των Τσέχων ιδιοκτητών του ΟΠΑΠ στη µετοχική σύνθεση του Alpha.

Παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις προχώρησαν σε σηµαντικό βαθµό, τελικώς το deal δεν ολοκληρώθηκε, µε αποτέλεσµα ο καναλάρχης να συνεχίσει την αυτόνοµη (επιχειρηµατική) πορεία του. Ωστόσο, όπως έχουµε γράψει και κατά το παρελθόν, ουδέποτε έπαψε να συζητά το ενδεχόµενο στρατηγικού επενδυτή στο κανάλι.

Συγκεκριµένα και όπως αναφέρουν καλά ενηµερωµένες πηγές, ο κ. Κοντοµηνάς έχει έρθει σε επαφή µε δύο οµίλους media του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ελληνική αγορά, ενώ ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας διατηρεί και µε τον ιδιοκτήτη του Star, Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο τελευταίος έχει ρίξει την ιδέα της επιχειρηµατικής συµπόρευσης Alpha Star. Αν και είναι πρόωρο να εκτιµηθεί το οτιδήποτε σε σχέση µε την κουβέντα των δύο ανδρών, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο δεν αποκλείουν να βγει (και µάλιστα σύντοµα) λευκός καπνός.

Άλλωστε, αν εξαιρέσει κανείς κάτι µικροεντάσεις που κατεγράφησαν κατά το παρελθόν, οι σχέσεις των κ. Βαρδινογιάννη και Κοντοµηνά κινούνταν (πάντα) σε πολύ καλό επίπεδο. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι η µεταφορά των ειδήσεων του Alpha από τις σηµερινές τους εγκαταστάσεις σε εκείνες του Star στην Κάτω Κηφισιά.

Οι συζητήσεις αφορούν το σύνολο των δελτίων ειδήσεων και των ενηµερωτικών εκποµπών του Alpha, που, εφόσον το πλάνο προχωρήσει, θα µεταδίδονται από χώρους που βρίσκονται σήµερα στο κτίριο που φιλοξενεί το κανάλι του οµίλου Βαρδινογιάννη. Ταυτόχρονα, προβλέπεται πως οι ψυχαγωγικές εκποµπές του Star που δεν θα είναι εξωτερικές παραγωγές θα µεταδίδονται από τις σηµερινές εγκαταστάσεις του Alpha στην Παλλήνη.

Αν το σχέδιο προχωρήσει, θεωρείται βέβαιo πως η συνεργασία των δύο καναλιών στον ειδησεογραφικό τοµέα θα είναι πολύ στενότερη από ό,τι στον ψυχαγωγικό και από αυτό το κοµµάτι κυρίως φιλοδοξούν οι δύο πλευρές να έχουν οικονοµικά οφέλη, καθώς οι ειδήσεις είναι µεν ένας κρίσιµος τοµέας για κάθε ιδιωτικό κανάλι, αλλά έχουν µικρά έσοδα σε σχέση µε το κόστος τους.

Αναµένεται να αξιοποιηθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα δελτία ειδήσεων των δύο σταθµών βγαίνουν στον αέρα σε διαφορετικές ώρες, γεγονός που σηµαίνει ότι µπορεί να χρησιµοποιούνται διαδοχικά τα ίδια συνεργεία εξωτερικών µεταδόσεων για το ίδιο θέµα. Ανάλογος προγραµµατισµός µπορεί να γίνει και για άλλες εκποµπές, ενδεχοµένως και ψυχαγωγικές.

Οι αισιόδοξες εκτιµήσεις αναφέρουν πως, εφόσoν οι δύο πλευρές τα βρουν, το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρµογή από τον επόµενο Σεπτέµβριο, όταν ξεκινάει η τηλεοπτική σεζόν, µε το πρώτο στάδιο να αφορά τις τεχνικές λεπτοµέρειες του εγχειρήµατος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.